Serie

Skribent

Anders Eklöf

11 januari 2024 | 21:45

Isabela Merced spelar Dina i "The Last of Us" säsong 2

Isabela Merced som är känd från "Dora and the Lost City of Gold" och "Instant Family" får rollen som Ellies kärleksintresse i den andra säsongen av "The Last of Us".
Häromdagen kunde vi rapportera om att "No One Will Save You"-skådisen Kaitlyn Dever får rollen som den viktiga karaktären Abby i den andra säsongen av HBO Max-serien "The Last of Us", som baseras på Playstation-spelet "The Last of Us Part II".
 
Nu är en annan roll tillsatt, nämligen Ellies (Bella Ramsey) kärleksintresse Dina, som kommer att spelas av "Isabela Merced". Henne har vi sett i filmer som "Dora and the Lost City of Gold", "Instant Family" och "Transformers: The Last Knight", samt dyker upp i kommande titlar som "Madame Web" och som Hawkgirl i "Superman Legacy".
 
48bd97e27fca76f9712a4026a0d0eff8 isabela 20 1
Här ser vi henne i huvudrollen i "Dora and the Lost City of Gold" från 2019.
 
Dina beskrivs som en "fri själ vars hängivenhet till Ellie kommer att utmanas av brutaliteten hos världen de lever i". I spelet "The Last of Us Part II" spelades hon av Shannon Woodward från "Westworld". En intressant detalj är att Merced redan har spelat tillsammans med Kaitlyn Dever i filmen "Rosaline" från 2022.
 
Häromdagen fick vi även veta att Young Mazino som är känd från "Beef" spelar karaktären Jesse.
 
Inspelningen av den andra säsongen av succéserien "The Last of Us" börjar i vår och har premiär på HBO Max under 2025. Den första säsongen nominerades för hela 24 Emmys.
 
Den som har spelat "The Last of Us Part II" vet att den andra säsongen kan bli riktigt brutal, samt att en del händelser kan bli något av en vattendelare för tittarna. Det ska helt klart bli intressant att se vart seriens skapare Neil Druckmann och Craig Mazin tar det hela.
 
Vad tycker du om valet av skådespelare för Dina?
| 11 januari 2024 21:45 |