Serie

Skribent

Anders Eklöf

16 mars 2023 | 06:00

Det här ska andra säsongen av "The Last of Us" handla om

Har du precis sett klart den första säsongen av "The Last of Us" och är nyfiken på vad nästa handlar om? MovieZine har svaren.
Efter den bombastiska och känslostarka säsongsfinalen av "The Last of Us" på HBO Max är det nog många som längtar efter en andra säsong och funderar på vad den ska handla om.
 
En unik grej med "The Last of Us" är ju att tv-serien är baserad på en spelserie och att den första säsongen täcker hela handlingen från det första spelet, medan den andra förväntas skildra uppföljaren "The Last of Us Part II".
 
Det innebär att vi vet ungefär vad den andra säsongen av HBO Max-serien kommer handla om, så länge de inte väljer att ändra saker och ting i handlingen, som de faktiskt gjorde några gånger under den första.
 
Har du inte spelat "The Last of Us Part II" och inte vill veta vad den andra säsongen av tv-serien kan handla om, bör du helt enkelt sluta läsa nu.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

En mörkare hämndhistoria

 
"The Last of Us Part II" utspelar sig cirka fyra år efter händelserna i det första spelet. Ellie och Joel har hittat ett sammanhang i den relativt fridfulla bosättningen i staden Jackson som Tommy leder, där de båda har byggt nya relationer och en långt mycket lugnare vardag.
 
Ellie vet ingenting om vad Joel gjorde i slutet av det första spelet (eller den första säsongen) för att rädda henne, men deras relation har blivit allt mer ansträngt genom åren.
 
Under en patrullrunda räddar Joel och Tommy främlingen Abby Anderson (Laura Bailey) från ett gäng infekterade. När de kommer till hennes utpost visar det sig att hon är en del av Washington Liberation Front (WLF) och de blir överfallna, då Abby vill hämnas på Joel för att han mördade hennes far, kirurgen som skulle operera Ellie för att hitta ett botemedel.
 
Samtidigt drar Ellie och hennes flickvän Dina (Shannon Woodward) iväg för att leta efter bröderna, då de kommer till utposten och ser Abby slå ihjäl Joel. Pedro Pascal kommer alltså troligtvis bara vara med i början av säsongen, samt en och annan återblick.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

En kontroversiell uppföljare

 
I spelet spelar du alltså som Ellie, som ger sig ut på en våldsam hämndresa genom Seattle i jakt på Abby. Vi kommer alltså att få en så en lite äldre och tuffare Bella Ramsey i den andra säsongen, som är villig att göra mer eller mindre vad som helst för att uppnå sitt mål.
 
Den stora twisten i "The Last of Us Part II" är att du spelar som Abby ungefär halva spelet och får se händelseförloppet från hennes perspektiv. Tv-seriens skapare Neil Druckmann och Craig Mazin måste alltså hitta en bra skådespelare för rollen som Abby, en karaktär som många spelare dessutom avskyr.
 
Det är bekräftat att handlingen i spelet kommer berättas i två säsonger, så jag gissar att en skildrar Ellies perspektiv och den andra Abbys.
 
"The Last of Us Part II" är rent allmänt en vattendelare bland spelarna, då många verkligen hatar att Joel blir dödad i inledningen - en karaktär vi har fått lära känna och lärt oss att tycka om under flera timmar. Många anser även att budskapet om att våld föder våld är lite för övertydligt eller skrivet på näsan. Att vi dessutom får spela som karaktären som dödade Joel under ungefär halva berättelsen, gjorde även det många förbannade.
 
När säsong 2 av "The Last of Us" kommer är ännu oklart.
 
Vad tyckte du om den första säsongen? Har du spelat "The Last of Us Part II"?
| 16 mars 2023 06:00 |