Serie

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

9 januari 2024 | 19:59

Kaitlyn Dever får viktig roll i "The Last of Us"

Dever, som tidigare haft koppling till tv-serien, ansluter sig officiellt till säsong 2.
Skådespelerskan som förra året sågs i "No One Will Save You" har fått rollen som Abby, en viktig roll från det populära Playstation-spelet som serien är baserad på. Karaktären beskrivs som "en skicklig soldat vars svart-vita syn på världen utmanas när hon hämnas sina älskade." 
 
Dever har sedan tidigare koppling till tv-serien då hon provspelat för Ellies roll. Fans av spelet tryckte på att Dever på grund av likhet med karaktären skulle få rollen som Ellie. Den gick slutligen till Bella Ramsey eftersom producenterna ville ha en yngre skådespelerska för rollen (Dever är 27 år & Ramsey 20 år). 
 
"Säsong tvås val av skådespelare har varit identisk med första säsongen: vi letar efter skådespelare i världsklass som förkroppsligar själen av karaktärerna från källmaterialet," sa seriens showrunners Neil Druckmann och Craig Mazin i ett gemensamt uttalande. "Inget är viktigare än talang, och vi är exalterade över att ha en hyllad skådespelerska som Kaitlyn ansluta sig till Pedro Pascal, Bella Ramsey och resten av familjen."
 
Karaktären Abby är omdebatterad och ogillad av många spelare på grund av sina handlingar och vissa har reagerat på att Dever nästan garanterat kommer utsättas för online-hat och mobbning när säsong två haft premiär. 
 
Produktionen av den andra säsongen börjar i vår och har premiär på HBO Max under 2025. Första säsongen nominerades för hela 24 Emmys och har redan vunnit i åtta kategorier - Ramsey och Pascal är också nominerade i kategorier vars vinnare avslöjas 15 januari under själva ceremonin. 
 
Vad tycker om valet som Kaitlyn Dever i rollen som Abby? Kommentera nedan. 
| 9 januari 2024 19:59 |