Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 januari 2022 | 09:00

Introt till "Peacemaker" är det mest perfekta du kommer se idag

"Ett sätt att övervinna Skippa introt-knappen", berättar regissören James Gunn om den minnesvärda vinjetten.
Vi lever inte bara i en guldålder för tv-serier. Det är också en helt fantastisk tid för tv-intron, som utvecklats till små konstverk i streamingeran, tack vare serier som "Game of Thrones", "House of Cards" och "Westworld", bara för att nämna några. TV-intron kan vara otroligt välgjorda och snygga, men många ser också väldigt lika ut - det där eleganta och smakfulla som bland annat Kalifornien-studion Elastic svarar för har blivit mallen många andra försöker kopiera.

Därför är det uppfriskande att se HBO Max ta en helt annan väg med vinjetten till "Peacemaker". Den nya superhjälteserien etablerar redan från första början att den inte kommer likna något annat, när den låter antihjälten - spelad av John Cena - rocka loss till 80-talsinspirerade låten "Do Ya Wanna Taste It".

Varenda karaktär från serien ansluter sig till den fåniga robotdansen, med dödsallvarliga miner och obscena gester. Det är så dumt och så underbart att jag inte kan sluta titta.
 
 
Regissören James Gunn, känd för sina skruvade serietidningsfilmer som "Guardians of the Galaxy" och "The Suicide Squad", har med spinoffen "Peacemaker" verkligen fått fria tyglar att gå loss och förverkliga alla sina fantasier. Även om det innebär ett stort musikalnummer i neonljus. För Polygon berättar han att det var hans sätt att "övervinna Skippa introt-knappen":

- Jag ville verkligen göra en dansscen där alla gör något extremt fånigt, samtidigt som de ser otroligt seriösa ut. Det skulle visa folk att det här är inte din vanliga DC- eller Marvel-serie.

Låtvalet är inte heller någon slump. "Do Ya Wanna Taste It" av norska glam metal-bandet Wig Wam är en favorit för Gunn, och rock'n'roll i stort har en stor betydelse i Peacemakers liv.

- Musiken har på ett sätt haft en mer posivit påverkan på honom om hans egna far. Det är en del av historien och karaktären. Hans hemliga nöje, berättar Gunn.
 
 
Tre avsnitt av "Peacemaker" finns nu att streama på HBO Max.
| 14 januari 2022 09:00 |