LUCKA 1

Skribent

Jonatan Blomberg

1 december 2021 | 07:00

Charlotte Brändström öppnar MovieZines intervjulkalender!

Bakom den första luckan i MovieZines egna julkalender hittar vi några snabba frågor till "The Lord of the Rings"-regissören Charlotte Brändström.
Under december släpper MovieZine en ny intervju varje dag, hela vägen fram till julafton. Vår egna lilla "intervjulkalender" kommer att inkludera både korta och längre snack med svenska och internationella skådespelare, regissörer och manusförfattare. 
 
Om du har tittat på någon form av påkostad tv under de senaste åren så är chansen stor att du har sett ett gäng avsnitt som regisserats av just Charlotte Brändström. Nu senast axlade hon hela miniserien "Den osannolika mördaren" hos Netflix med Robert Gustafsson i huvudrollen. Hos Netflix har vi även kunnat se Brändström-regisserade avsnitt i påkostade tv-serier som "The Witcher", "Jupiter's Legacy" och "Away".
 
Nästa år träder hon även in i J.R.R. Tolkiens fantasyvärld Midgård, med två regisserade avsnitt till världens dyraste tv-serie någonsin "The Lord of The Rings". Inte nog med det, hon passade på att svara på våra snabba frågor direkt från inspelningarna av den nya tv-adaptionen av "Shogun", som kommer att dyka upp hos FX i USA vartefter. 
 

"En helt magisk upplevelse att få regissera två avsnitt"

 
Charlotte Brändström på plats under inspelningarna av "The Lord of the Rings" i Nya Zeeland.
 
Du har fått äran att regissera de två sista avsnitten av den första säsongen av ”Lord of the Rings”, hur har det varit att få träda in i Tolkiens värld som regissör i ett projekt som det här?
 
- Underbart! Jag har länge varit en stort fan av "The Lord of the Rings", så det blev en helt magisk upplevelse att få regissera två avsnitt. Inte minst eftersom vi filmade i Nya Zeeland, ett av de vackraste länderna i världen som också har otroligt skickliga filmteam.
 
Av alla filmer du har hunnit se från 2021, vilken är den bästa enligt dig?
 
- Inte hunnit se många nya filmer i år. Såg min älsklingsfilm “Children of Men” för tredje gången i Nya Zeeland. Just sett “Dune” som var otroligt visuell. Ser mycket fram emot Joel Coen’s “The Tragedy of Macbeth”!
 
Av alla tv-serier du har hunnit se från 2021, vilken är den bästa enligt dig?
 
- Svårt att säga vilken som är bäst av dom jag sett. “The Underground Railroad” tyckte jag mycket om!
 
Vilken titel (film eller tv-serie) ser du mest fram emot att få se under 2022?
 
- “The Lord of the Rings”! Kommer den 2 september...
 
Slutligen, hur tidigt är det officiellt okej för julpyntet att åka fram i ditt hem inför julen?
 
- Omkring 15 december. För är inte hemma från Vancouver [där nya "Shogun"-serien spelas in] innan dess!
 
 
"Den osannolika mördaren", "Jupiter's Legacy", "Away" och första säsongen av "The Witcher" finns att se hos Netflix. Första avsnittet av "The Lord of the Rings" får premiär hos Amazon Prime Video den 2 september 2022.
 

Läs också: Inspelningarna av "The Lord of the Rings" flyttas till Storbritannien

 
Imorgon öppnar vi nästa lucka av MovieZines intervjulkalender, håll utkik!
| 1 december 2021 07:00 |