Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 augusti 2021 | 11:00

Inspelningarna av "The Lord of the Rings" flyttas till Storbritannien

Världens dyraste tv-serie någonsin kommer att lämna Nya Zeeland, när det blir dags för produktionen av den andra säsongen.
Nya Zeeland har tack vare Peter Jacksons "Sagan om Ringen"-trilogi och "Hobbit"-trilogi för många blivit synonym med Tolkiens berättelser om Midgård. När Amazon Studios påbörjade sitt arbete med den första säsongen av sin "The Lord of the Rings"-serie, var det därför många fans som uppskattade att företaget faktiskt begav sig till Nya Zeeland återigen för produktionen. 
 
Men Variety rapporterar nu att Amazon Studios har valt att flytta produktionen av den andra säsongen av "The Lord of the Rings" till Storbritannien. Efterarbetet av den första säsongen, vars inspelningar avslutades den 4 augusti, kommer att fortsätta på plats på Nya Zeeland fram till i juni 2022. Parallellt med det kommer man däremot påbörja produktionen av den andra säsongen från Storbritannien, redan nu vid årskiftet.
 
- Vi vill tacka alla människor och regeringen i Nya Zeeland, för deras gästfrihet, hängivenhet och för att ha givit "The Lord of the Rings"-serien en otrolig plats att börja den här episka resan ifrån, kommenterar Amazon Studios-chefen Vernon Sanders nyheten.
 
Med tanke på att "The Lord of The Rings" är den hittills dyraste tv-serien som någonsin gjorts, så är det inte jätteförvånande att man flyttar produktionen till Storbritannien där Amazon Studios redan har en bas för flera av sina andra produktioner. Det framgår däremot inte om kommande säsonger kan komma att spelas in i flera olika länder, likt "Game of Thrones" gjorde under flera säsonger. 
 
Den första säsongen av "The Lord of the Rings" får premiär hos Amazon Prime Video den 2 september nästa år.
 

Läs också: 18 nya detaljer om "Lord of the Rings"-serien

 
Vad tycker du om att produktionen av "The Lord of the Rings" kommer att lämna Nya Zeeland? Kommentera gärna nedan!
| 13 augusti 2021 11:00 |