Serie

Skribent

Anders Eklöf

2 augusti 2021 | 21:04

Bekräftat: Nu vet vi när "The Lord of the Rings"-serien har premiär

Vi har även fått en första bild från den efterlängtade "The Lord of the Rings"-serien, som blir tidernas dyraste tv-serie.
Det är inte mycket som är känt om "The Lord of the Rings"-serien som Amazon Prime Video har kokat ihop under några år, mer än att den blir tidernas dyraste tv-serie och att den kommer utspela sig flera tusen år innan händelserna i filmerna och "The Hobbit". 
 
Nu har streamingtjänsten gått ut med att inspelningen på Nya Zeeland är klara och att serien har premiär den 2 september 2022. Efter det släpps ett avsnitt i veckan. 
 
Här är även den allra första bilden från serien. 
 
F6f8cae430dbad41f2c3acd90f8286ec e7zhpqqxoait3y8
 
Visst syns seriens budget på något vis? (som ligger på över 465 miljoner dollar). 
 
- Jag kan inte nog uttrycka hur glada vi alla är att få ta vår globala publik på en ny och episk resa genom Midgård. Våra begåvade producenter och vårt gjutna och kreativa produktionsteam har arbetat outtröttligt på Nya Zeeland för att väcka denna aldrig tidigare berättade och häpnadsväckande vision till liv, säger Amazon-chefen Jennifer Salke till sajten Variety
 
Några som ingår i rollistan är Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle och Sir Lenny Henry. 
 
Bakom serien ligger J.D. Payne och Patrick McKay (som skrev idén till "Star Trek Beyond" tillsammans). Ïngen mindre än svenska Charlotte Brändström har regisserat två avsnitt, som tidigare regisserat avsnitt av "The Witcher", "Jupiter's Legacy" och "Outlander". En annan regissör är J.A. Bayona som är mest känd för "Sju minuter till midnatt" och "Jurassic Park: Fallen Kingdom", som vi åtminstone vet ligger bakom pilotavsnittet. 
 
 
Den ännu icke namngivna "The Lord of the Rings"-serien har alltså premiär på Amazon Prime Video den 2 september 2022, troligtvis även i Sverige då den kommer lanseras i över 240 länder samtidigt. 
 
Hur höga förväntningar har du på den här serien? 
| 2 augusti 2021 21:04 |