Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 maj 2021 | 17:00

Svenska Charlotte Brändström regisserar nya "Sagan om Ringen"-serien

Den svenska regissören har tidigare regisserat avsnitt till påkostade tv-serier som "The Witcher", "Jupiter's Legacy" och "Outlander".
Amazon Prime Video har idag officiellt bekräftat att Charlotte Brändström kommer att regissera två avsnitt i deras kommande tv-serie, som kommer att utspela sig några tusen år innan händelserna i "Sagan om Ringen". Serien kommer att skapas av Patrick McKay och JD Payne, det var sedan tidigare även känt att regissören J.A. Bayona skulle regissera minst två avsnitt.
 
Redan i början av året stack Brändström ned till Nya Zeeland för att börja arbeta på världens hittills dyraste tv-serie. Vi har tidigare rapporterat om att den första säsongen av kommer att kosta Amazon hela 465 miljoner dollar, så det råder med andra ord ingen tvekan om att streamingtjänsten kommer att satsa stort på sin nya serie.
 
- Jag är väldigt peppad på att bli guidad genom Midgård av JDs och Patricks vision och få fördjupa mig i J.R.R. Tolkiens ikoniska värld. Det är ett stort privilegium att få vara i Nya Zeeland och arbeta med Amazon Studios fantastiska samling av kreativa skapare, kommenterar Brändström nyheten. 
 
Large 454655e628a02594dfc36cba4807017e 691b06b6 92b6 4693 bad1 c57259030534
Charlotte Brändström på plats under inspelningarna i Auckland, Nya Zeeland.
 
Enligt sajten TheOneRing.net så kommer den nya "Sagan om Ringen"-serien att handla om följande:
 
Amazon Studios kommande serie tar för första gången hjältelegenderna från andra åldern i Midgårds historia till tv-rutan. Det episka dramat utspelar sig tusentals år innan händelserna i Tolkiens "Bilbo" och "Härskarringen", och tar tittarna tillbaka till en era av stormakter, kungadömen som vann ära och föll i ruiner, osannolika hjältar som sattes på prov, och Tolkiens största skurk någonsin som hotade med att mörklägga hela världen.
 
Serien börjar i en relativt lugn tid, och följer en ensemble av karaktärer, både kända och nya, när de konfronterar ondskan som återvänt till Midgård. Från de mörkaste djupen av Dimmiga bergen och de majestätiska skogarna i alvernas huvudstad Lindon, till det förbluffande öriket Númenor och ut till kartans utkanter, det här är kungarikena och karaktärerna som ska sätta grunden för legender som kommer leva kvar länge.
 
Brändström har tidigare regisserat flera avnitt åt Netflix genom tv-serierna "The Witcher", "Jupiter's Legacy" och "Away". Hon kommer även att regissera den kommande svenska Netflix-serien "Den osannolika mördaren" med Robert Gustafsson i huvudrollen samt Viaplay-serien "Estonia – the Last Wave". Men först kommer vi alltså att få ta del av hennes två avsnitt i "Sagan om Ringen", som förväntas få premiär någon gång under 2022 på Amazon Prime Video.
 

Läs också: 20 nya skådespelare klara för Amazon Primes "Sagan om Ringen"-serie

 
Är du också peppad på den kommande "Sagan om Ringen"-serien? Kommentera gärna nedan!
| 13 maj 2021 17:00 |