EXKLUSIVT

Skribent

Anders Eklöf

11 augusti 2021 | 15:30

Intervju: Ryan Reynolds om "Free Guy": "Jag har alltid omfamnat meta-humor"

MovieZine har snackat med skådespelaren Ryan Reynolds om hans medverkan och arbetet med filmen "Free Guy", samt hur hans relation till tv-spel ser ut.
Den 11 augusti har filmen "Free Guy" biopremiär här i Sverige, som handlar om den icke spelbara karaktären Guy som lever ett normalt liv som bankman inuti det enormt populära tv-spelet Free City. När han träffar spelaren Millie (Jodie Comer) förändras allt och han får plötsligt mer frihet i spelvärlden. Det som följer är en actionpackad och humoristisk resa om existentialism och att hitta sig själv. 
 
 
MovieZine fick ett samtal med den meta-älskande skådespelaren och Ryan Reynolds ("Deadpool", "Detective Pikachu" och "The Hitman's Bodyguard") som spelar Guy och har producerat filment tillsammans med regissören Shawn Levy. 
 
Vad tar du med dig från inspelningen av den här filmen? 
 
- Jag älskade att arbeta med den här filmen. Det är något du sliter med över varje liten detalj i flera år som sedan går ut i världen. Det är nästan som att ha ett barn. 
 
Eftersom den här filmen kretsar kring tv-spel, undrar jag hur din relation till spel ser ut? 
 
- Jag har faktiskt inte en superstark relation till tv-spel. Mina föräldrar hade verkligen inte pengarna för en spelkonsol, så jag brukade spela hemma hos kompisar eller i den lokala videobutiken där det fanns en arkadmaskin som krävde mynt för att spelas. Idag har jag inte en så stor koppling till det, framförallt för att jag har tre döttrar och ingen tid för något sådant. När vi gjorde filmen fördjupade vi oss alla så att vi åtminstone hade koll på världen. Filmen är tänkt att fungera på en nivå som inte har någonting med spel att göra. Den måste oundvikligen fungera oavsett om du har spelat spel eller inte. Vi var tydligen med att vi ville få världen att kännas autentisk för en gamer, men samtidigt göra den oerhört tillgänglig för de som aldrig spelat. 
 
Vilken scen var den roligaste att spela in? 
 
- Jag gillade många scener, men det finns en där jag slåss mot en uppgraderad version av mig själv kallad Dude, som jag verkligen gillade att spela in på grund av utmaningen. Jag kan dock inte säga att det fanns en dag under inspelningen där jag inte uppskattade varje scen, vilket jag tror är ganska uppenbart när du ser filmen. 
 
 
Hur var det att arbeta med Jodie Comer? 
 
- Hon är en fantastisk och otrolig skådespelare. Hon är uppenbarligen extremt talangfull, men också en väldigt snäll människa. Vi hade verkligen tur att få med henne i filmen. 
 
 
Ända sedan du fick rollen som Deadpool har det känts som att du omfamnat den lite galna och knasiga personan ännu mer. Är det något du har reflekterat över? 
 
- Deadpool är en ganska meta karaktär och jag tror att jag tilldelades rollen på grund av att jag alltid har omfamnat den typen av humor. Att leka med det kulturella landskapet är något som jag uppskattat under hela mitt liv. En del av det kommer fram, särskilt inom marknadsföring. Det är kul att använda det och på sätt och vis kapa tidsandan, så att säga. 
 
"Free Guy" har svensk biopremiär den 11 augusti. 
 
| 11 augusti 2021 15:30 |