EXKLUSIVT

Skribent

Anders Eklöf

10 augusti 2021 | 19:00

Intervju: Jodie Comer om sin första stora filmroll i "Free Guy"

Skådespelerskan Jodie Comer, som är mest känd från tv-serien "Killing Eve", berättar om hur det var att göra en stor blockbuster tillsammans med Ryan Reynolds.
Den 11 augusti har filmen "Free Guy" biopremiär här i Sverige, som handlar om den icke spelbara karaktären Guy (Ryan Reynolds) som lever ett normalt liv som bankman inuti det enormt populära tv-spelet Free City. När han träffar den kvinnliga spelaren MolotovGirl förändras allt och han får plötsligt mer frihet i spelvärlden. Det som följer är en actionpackad och humoristisk resa om existentialism och att hitta sig själv.
 
MolotovGirl spelas av den brittiska skådespelerskan Jodie Comer, som är mest känd för sin roll i tv-serien "Killing Eve" och den kommande Ridley Scott-filmen "The Last Duel". I "Free Guy" spelar hon inte bara den hårdknackade spelfiguren, utan även den kämpande indiespelsutvecklaren Millie i den verkliga världen. 
 
 
MovieZine fick en chans att prata med Jodie Comer om hennes roll i "Free Guy". 
 
Du spelar på ett sätt två olika karaktärer i filmen. Hur var det? 
 
- Det var fantastiskt. Det är en stor anledning till varför jag lockades till filmen. Det var öven den största utmaningen, då MolotovGirl behövde kännas som en skapelse av Millie men samtidigt både kännas och se väldigt annorlunda ut. Jag fick det bästa av två världar, att få vara i den riktiga världen och spelet, så jag blev väldigt bortskämd. 
 
Daaf3684b57c9fba80971d061fa5276c free guy jodie comer joe keery 1589273147
 
Hur ser din relation till tv-spel ut? 
 
- Jag har egentligen inte en särskilt stark relation. Den har blivit lite större av att göra den här filmen och den hemläxan jag behövde göra inför. Mina ögon har verklige öppnats till hur stor spelvärlden är. Jag visste till exempel inte vad Twitch var innan, så det konceptet var väldigt nytt för mig. Vad jag verkligen respekterar är vad den här gemenskapen kan erbjuda, speciellt under det senaste året där många varit ensamma. Det för samman människor. Jag känner även att spel är en konstform, med alla detaljer som krävs. 
 
Hur var det att jobba tillsammans med Ryan Reynolds? 
 
- Det var otroligt (skrattar). Han är lika trevlig som han verkar, tro det eller ej. Jag har inget dåligt att säga om honom. Jag träffade honom första gången under min audition i New York. Han är väldigt välkomnande och fick det att kännas som en väldigt rolig och säker plats där vi kunde leka runt och testa nya grejer, vilket var genomgående under hela filminspelningen. Han bryr sig verkligen, vilket jag beundrar. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Hur skiljer det sig att jobba med en storfilm som den här jämfört med tv-serier? 
 
- Jag tror den största skillnaden är hur himla stort ett sånt här projekt är. De här filmerna är som odjur och det krävs så mycket arbete. Jag blev överväldigad av att gå in i green screen-studion, besöka alla platser och se hur många som var på inspelningsplatserna samtidigt. Jag tror att grunden är densamma i hur du förbereder dig för rollen, men i övrigt känns allt väldigt enormt. 
 
 
Vad hoppas du att biobesökarna tar med sig hem efter att ha sett filmen? 
 
- Jag hoppas att de har roligt. Det är en glädjefylld film, så jag hoppas ärligt talat bara att de kan få några timmar där de bara kan stänga av och komma ut gladare än vad de var innan de gick in. 
 
Skulle du återvända för en eventuell uppföljare? 
 
- Jag skulle älska att arbeta med det här teamet igen. Samtidigt känns det som att berättelsen avrundas perfekt. Jag kände mig så nöjd när jag kom till slutet av filmen, vilket är en härlig känsla man inte alltid har. Vi får se vad de har i kikarn. 
 
"Free Guy" har svensk biopremiär den 11 augusti.  
 
| 10 augusti 2021 19:00 |