Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 maj 2024 | 10:10

Kritikerna älskar den - ändå dröjer ”Interview with the Vampire” i Sverige

Men det finns ett sätt att se den första säsongen redan nu.
I dessa streamingtider förväntar vi oss att få se nya tv-serier samtidigt som de har premiär i USA. Ändå finns det några undantag som låter svenska tittare vänta. ”Interview with the Vampire” är en sådan serie. Den rullade igång hösten 2022, men har fortfarande inte nått Sverige. Vad händer?
 
Först och främst: ”Interview with the Vampire” bygger på Anne Rices gotiska skräckromaner om odödliga vampyrer. 1994 kom filmen ”En vampyrs bekännelse” med Tom Cruise och Brad Pitt i rollistan. Den nya tv-serien sägs lägga mer fokus på queer-elementen i historien än vad filmen gjorde. Extra kul för oss svenskar är att regissören Levan Akin (”And Then we Danced”, ”Passage”) står bakom flera avsnitt.
 

Höga betyg till andra säsongen

 
I helgen startade den andra säsongen av ”Interview with the Vampire” på amerikanska AMC. Båda säsongerna har hyllats av kritiker, och den andra har höga 96% på Rotten Tomatoes. ”Unik vampyrskräck som inte liknar något annat på TV”, skriver Bloody Disgusting. CNN hyllar ”ett rikt manus, spännande karaktärer och den avslappnade humorn”.
 
Men trots starka recensioner och 1,5 års väntan har serien fortfarande inte hittat till någon streamingtjänst i Sverige eller Norden.
 
 
Enligt källor till MovieZine beror det på att AMC planerade att lansera sin egna streamingtjänst AMC+ i Europa. Därför har de hållit på ”Interview with the Vampire” som är en av deras flaggskeppsserier. (Samma sak gäller flera ”The Walking Dead”-spinoffs.) Men något AMC+ har vi ännu inte sett, och med tanke på det tuffa läget för streamingtjänster just nu verkar planerna ligga på paus.
 
I USA har ”Interview with the Vampire” även visats på streamingtjänsten Max. Kanske finns det ett hopp om att AMC kan låna ut den till en konkurrent även här? Men just nu finns det alltså ingen bekräftad Sverigepremiär för serien.
 

Men om jag inte orkar vänta...?

 
Den som vill kolla in säsong 1 kan klicka hem "Interview with the Vampire" hos CDON. Där finns import-dvd och -bluray att beställa för 329 resp. 399 kronor.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 13 maj 2024 10:10 |