Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 augusti 2012 | 19:01

Inspelningsstart för "Skumtimmen"

Lena Endre bär huvudrollen när Johan Theorins thriller blir film i regi av Daniel Alfredson.

Nu startar inspelningen av "Skumtimmen", ett dramamysterium baserad på Johan Theorins bok med samma namn. "Skumtimmen" är den första filmen i en serie om fyra baserade på Johan Theorins populära kriminalromaner. Delar av filmen spelas just nu in på Kuba medan resten filmas på Öland under hösten, skriver TT Spektra. Lena Endre, Tord Peterson ("Änglagård"-filmerna) och Thomas W Gabrielsson ("Äkta människor") har huvudrollerna. 

Regissören Daniel Alfredson var senast aktuell med "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes". Han har även skrivit manus till "Skumtimmen" tillsammans med Ditta Bongenheilm.

"Skumtimmen" beskrivs som en historia om försoning mellan en pappa och hans dotter. Handlingen lyder:

Julia har aldrig förlåtit sin pappa sjökaptenen Gerlof, som hon anklagar för sin son Jens död. Gerlof har sedan många år gjort en egen utredning då han misstänker att en tidigare försvunnen och mytomspunnen mördare på Öland, Nils Kant, kan ha med Jens försvinnande att göra. Nils Kant är begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs Nils Kant ibland vandra på det öländska Alvaret i skymningen. I skumtimmen.

Premiären är satt till oktober 2013.

| 24 augusti 2012 19:01 |