Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 februari 2014 | 17:01

Inspelningsstart för "Så ock på jorden"

En fristående fortsättning på Kay Pollaks publiksuccé "Så som i himmelen".

Över 1,4 miljoner svenskar vallfärdade till biograferna för att se Michael Nyqvist blåsa nytt liv i en norrländsk by. Året var 2004 och filmen "Så som i himmelen". Tio år senare är det dags att återvända.

I höstas skrev MovieZine om den fristående uppföljaren "Så ock på jorden", som även den ska regisseras av Kay Pollak. I dagarna börjar inspelningen med Frida Hallgrens karaktär Lena i fokus. Regissören berättar:

- Lena älskar svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå "ja" till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan.

- Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt provocerande för etablissemanget och vänner av ordning. Det blir allt tydligare för både Lena och byborna att det inte finns någon mer revolutionerande kraft än dans och musik.

"Så ock på jorden" spelas in i trakterna kring Boden och Luleå under våren och sommaren 2014. I rollistan finns också André Sjöberg, Niklas Falk, Lennart Jähkel och Maria Sid ("Hallåhallå").

Filmen får biopremiär 5 september 2015.

| 25 februari 2014 17:01 |