Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2022 | 11:00

Inga fler biofilmer till HBO Max efter 45 dagar

Det var kul så länge det varade.
Warner Bros Discoverys nye VD David Zaslav har inte bara dödat Batgirl. Han har också bommat igen det omtalade biofönstret som skickade studions storfilmer till streamingtjänsten HBO Max efter 45 dagar.

Det var i slutet av 2020 som Warner Bros chockade hela filmvärlden när de meddelade att alla deras biofilmer under 2021 skulle hamna på HBO Max bara 1,5 månad efter sin biopremiär. Mitt under coronapandemin kämpade Hollywoods filmstudios med att hitta nya sätt att tjäna pengar på sina filmer trots stängda biografer och publikrestriktioner. WB passade på att fylla sin streamingtjänst med attraktiva storfilmer - även om det sågades av regissörer som Denis Villeneuve.
 
 

Project Popcorn går i graven

 
Under de senaste åren har prenumeranter kunnat se blockbusters som ”Dune”, ”Godzilla vs Kong”, ”Matrix Resurrections” och ”The Batman” hemma bara några veckor efter biopremiären. Satsningen som kom att kallas ”Popcorn Project” gjorde HBO Max till ett måste för filmälskare - men är nu ett minne blott under studions nya ledning, skriver Decider.
 
- Att skicka dyra filmer direkt till streaming är inte ekonomiskt försvarbart (…) Vi byter strategi. Som en del av det har vi pratat om att försvara bioupplevelsen och biofönstret. Några filmer kan fortfarande släppas med kortare fönster, sade Zaslav innan helgen.
 
 
Amerikanska sajter har bekräftat att ”Elvis”, Warner Bros senaste biofilm som släpptes i slutet av juni, inte kommer upp på HBO Max efter 45 dagar, men på ett senare obekräftat datum. ”Elvis” listas däremot just nu som en kommande hyrfilm på SF Anytime med digitalpremiär den 13 augusti.
 
 
Vad tycker ni om Warners nya strategi för sina biofilmer? Kommentera gärna.
| 7 augusti 2022 11:00 |