Skribent

Alexander Kardelo

5 augusti 2022 | 01:30

HBO Max och Discovery+ slås samman under 2023

USA är först ut - sen väntar Europa i början av 2024.
Det här var väntat: efter sammanslagningen av Warner Bros och Discovery tidigare i år meddelar nu bolaget att deras två streamingtjänster kommer bli en. HBO Max och Discovery+ ska slås samman under sommaren 2023 i USA och hösten 2023 i Latinamerika. Europa och Sverige står näst på tur tidigt 2024.
 
- Att slå samman allt content var det enda sättet för oss att skapa en livskraftig affär, sade Warner Bros Discoverys streamingchef JB Perrette under ett möte med aktieägarna under torsdagen.
 
Vad innebär sammanslagningen för tittarna? Kommer Batman få samsas med Bianca Ingrosso? Ska Jokkiboi och Jonna bli lika världskända som "Game of Thrones"? Det är ännu inte klart hur den nya streamingtjänsten kommer att se ut, eller vad den ska heta, skriver Variety. Vi får avvakta och se.
 
Men om du nappade på HBO Max erbjudande om "halva priset livet ut" så skulle iallafall jag säga: njut så länge det varar. När och om en helt ny streamingtjänst bildas kommer det där löftet till svenska abonnenter sannolikt att åka ut genom fönstret lika fort som DC-filmen "Batgirl" skrotades.
 
Enligt NBC har HBO Max och Discovery+ idag totalt 92 miljoner prenumeranter världen över. Förhoppningen är att nå 130 miljoner under år 2024.
| 5 augusti 2022 01:30 |