Film

Skribent

Gunnar Rehlin

28 oktober 2013 | 23:01

Idris Elba om "Luther"-filmen

Nu verkar det som om den länge omtalade filmversionen av TV-serien "Luther" äntligen blir av.

- Manuset skrivs i detta nu, säger Idris Elba, som i tre serieomgångar spelat den tuffe men plågade Londonpolisen Luther.

- Vi visste att vi inte ville göra en fjärde TV-serie, så nu blir det biofilm i stället. Det ser jag mycket fram emot, säger han och blir glatt överraskad när jag berättar att det var Stephen King som tipsade mig om TV-serien "Luther" i en intervju jag gjorde med honom för ett par år sedan.

Idris Elba, som under våren 2014 kommer att kunna ses som Nelson Mandela i filmen "Mandela: Den långa vägen till frihet", har nyligen avslutat inspelningen av "The Gunman", som har Sean Penn i huvudrollen.

- Det var verklighen kul, vi blev goda vänner, Sean och jag. En riktigt generös kille, och det är en riktigt ambitiös film, som kombinerar action med vass politik.

Sitt genombrott fick Idris Elba som Stringer Bell i klassiska TV-serien "The Wire". Hur ser han på den idag?

- Den förändrade mitt liv. Och det känns som om den bara får fler och fans för varje år som går.

- Härom året var min flickvän och jag i Rumänien och vi satt på ett café och vid ett bord i närheten satt ett gäng killar som såg riktigt scary ut och som tittade på oss. Jag sa till min flickvän att "var beredd, dom kommer att attackera oss". En av dom reste sig och började gå mot oss och jag greppade en tomflaska för att ha något att försvara oss med. Och så ropade han "Stringer Bell, får jag ta en bild av dig". Och jag släppte flaskan, sa "givetvis" och kände mig som en idiot.

"Mandela: Den långa vägen till frihet" får biopremiär i januari 2014.

| 28 oktober 2013 23:01 |