Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

18 oktober 2013 | 10:01

Idris Elba: "Jag tittade aldrig på The Wire"

Brittiske skådespelaren Idris Elba som hade en av de bärande rollerna i hyllade kriminaldramat "The Wire" säger till Playboy att han knappt sett något av TV-serien.

"The Wire" som gång på gång hamnar på listorna över världens bästa TV-serier och som har hela 9,3 av 10 i rating på IMDb var alltså inget för Idris Elba, som spelade den ekonomiskt sinnade gangstern Stringer Bell i Baltimore-dramat.

"Jag såg ett helt avsnitt på en förhandsvisning någon gång, men aldrig hemma", säger Elba i en intervju med Playboy Magazine. "Jag har heller aldrig tittat klart en hel säsong. Jag har exempelvis inte kollat på några avsnitt av säsong 2, nästan inga av säsong 3 och definitivt inget från säsong 4 och 5."

Anledningen säger han vara sin egen självkritik. "Jag är superkritisk när det kommer till mitt arbete. Om du som skådespelare hela tiden får höra hur fantastisk du är, vad har du då kvar att sträva efter? Bara för att nån kritiker i en tidning säger det betyder inte att jag är det."

Till Elbas försvar tackar han ändå Stringer Bell för sin framgång (numera syns han som kommissarie Luther i den brittiska serien med samma namn). Hans dåvarande fru var vid tillfället höggravid och hade han inte fått rollen skulle de behövt flytta tillbaka till England från USA. Urfattiga.

"Vi visste att om jag inte hade jobb efter att barnet fötts skulle vi vara i skiten. Det var tufft."

| 18 oktober 2013 10:01 |