Film

Skribent

Mats Karlsson

4 mars 2015 | 08:40

Huvudrollsinnehavarna hittade till "Independence Day 2"

Jessie Usher, Liam Hemsworth och Jeff Goldblum klara för Roland Emmerichs uppföljare.
I januari fick vi reda på att Liam Hemsworth hade blivit erbjuden en av huvudrollerna i Roland Emmerichs "Independence Day 2" och nu bekräftar regissören hans medverkan. Emmerich meddelar också att Jeff Goldblum kommer tillbaka. Nykomlingen Jessie Usher är också ombord.

Usher (mest känd för "When the Game Stands Tall") kommer att spela Will Smiths karaktärs styvson, medan Hemsworth spelar presidentens (Bill Pullman) svärson. Goldblum kommer återigen spela David Levinson, skriver The Wrap.Vad uppföljaren ska handla om hålls fortfarande hemligt, men så här sa Emmerich om handlingen förra året:

- Människorna visste att utomjordingarna skulle återvända så småningom. De vet att enda sättet att färdas i rymden är genom maskhålen. Så för utomjordingarna kan det ta två eller tre veckor, men för oss tar det 20-25 år.

- Det är en förändrad värld. Det är som en parallell historia. Människorna har utnyttjat all utomjordisk teknologi. Vi vet inte hur man ska kopiera den, eftersom det är en organiskt framtagen teknologi. Men vi vet hur man tar en antigravitations-apparat och slänger in den i ett flygplan, berättar Emmerich.

Inspelningarna av uppföljaren startar under våren och filmen får premiär 24 juni 2016.
| 4 mars 2015 08:40 |