PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

7 december 2015 | 16:00

Hur illa är egentligen Star Wars: Holiday Special?

Vi kollar på den film som hemsöker George Lucas drömmar och som nästan helt förstördes. Thanksgiving-­filmen alla vill glömma, särskilt George Lucas.
Om du tänkte att George Lucas är lika ond som Kejsaren, som gjorde om original-trilogin. Och var huvudhjärnan bakom Episod I, II och III som förstörde allt du älskade, så var det inte allt. Det finns mer ondska i Star Wars-­världen.

"Star Wars Holiday Special", en TV­film från 1978 som för ett tag sedan utnämndes till de värsta två timmarna som någonsin har sänts. Det är en Star Wars­-film med alla skådisar vi älskade så som Mark Hamill, Carrie Fisher och Harrison Ford. Den hade George Lucas godkännande och inte minst introducerade den Boba Fett i Star Wars­-universumet. Den har länge legat under ytan och George Lucas har försökt förneka den. Men efter att få kopior började cirkulera och sedan hamnade på internet, var katastrofen ett faktum.

Vår ultimata nördpodcast har kollat in den! Inför “Star Wars: The Force Awakens” har Fabian och Viktor satt sig för att se alla filmer, inkluderat “Holiday Special”. I det första avsnittet av två, snackar killarna originaltrilogin samt “Holiday Special”. Fabian som är dramaturg, analyserar filmerna utifrån ett manusperspektiv och ger nya inblickar i filmserien. Viktor förklara varför “Holiday Special” är den värsta filmen någonsin. Det blir backstory och analys.

Det blir en underhållande och bildande show som laddar dig inför den kommande Star Wars­-filmen! "Star Wars Holiday Special" ses på egen risk.

Lyssna i separat fönster härFinns även på iTunes!
| 7 december 2015 16:00 |