Film

Skribent

Mats Karlsson

16 oktober 2013 | 23:01

Hunnam blev erbjuden 125 000 för "Fifty Shades"

Den blygsamma lönen och bråk med regissören Sam Taylor-Johnson kan ha bidragit till skådespelarens avhopp.

Charlie Hunnam lämnade "Fifty Shades of Grey" och den officiella förklaringen var schemakonflikter med TV-serien "Sons of Anarchy". Efter det har det ryktats om att Hunnam fick kalla fötter och nu rapporterar Hollywood Reporter att skådespelaren skulle få den blygsamma lönen 125 000 dollar för rollen.

Dessutom hamnade Hunnam i bråk med regissören Sam Taylor-Johnson och det lär ha bidragit till att man nu kollar efter en ersättare. Hans lön på 125 000 låter aningen småsnålt med tanke på vilka förhoppningar man har på den färdiga filmen, men samtidigt är det relativt vanligt att en mindre skådespelare får en låg ingångslön. Det tar tid att jobba upp sig till Robert Downey Jr:s nivå, som fick 50 miljoner dollar för sin roll i "The Avengers".

Den blygsamma lönen kan också förklara varför man har haft svårt att knyta till sig större namn, som har varit aktuella för rollen som Christian Grey. Ryan Gosling är en skådespelare som tackade nej till rollen.

Det namn som har klättrat upp som favorit till att spela Christian Grey är engelsmannen Jamie Dornan ("Marie Antoinette"). Enligt Hollywood Reporter kontaktade Universals chef Donna Langley skådespelaren innan Hunnam hade lämnat projektet.

"Fifty Shades of Grey" får biopremiär 1 augusti 2014.

| 16 oktober 2013 23:01 |