Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 december 2015 | 19:45

”Hunger Games”-serien kan leva vidare med prequels

Tillbaka i tiden och tillbaka till arenan.
Bioaktuella ”The Hunger Games: Mockingjay Part 2” är det sista kapitlet i Katniss Everdeens saga. Men det finns mer att berätta om dödsarenorna i Panem. 
 
Filmbolaget Lionsgates vice-ordförande Michael Burns nämnde under en presskonferens i New York i morse att filmserien ”kommer att leva vidare”, citerar Variety.
 
Det naturliga sättet är att gå bakåt i tiden, innan upproret mot huvudstaden och när ungdomar fortfarande skickades mot döden i Hungerspelen-arenorna. Det är tydligen något som yngre fans har saknat i de två senaste filmerna: blodbad och dödsångest.
 
- Om vi går bakåt i tiden kommer det givetvis att finnas arenor, sade Burns.
 
Just nu finns det inga officiella beslut om en ”Hunger Games”-prequel, men Lionsgate lär inte släppa sin kassako så lätt. De fyra filmerna har snart spelat in 1,4 miljarder dollar världen över. Studion har redan mjölkat ut en fjärde film ur Suzanne Collins young-adult-trilogi och funderar också på fler uppföljare.
 
 
Frågan är om Jennifer Lawrence kan övertalas till en femte film, eller om en prequel bör följa helt nya karaktärer. Vad skulle ni vilja se?
| 8 december 2015 19:45 |