EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

3 mars 2017 | 15:00

Hugh Jackman om filmerna som inspirerade ”Logan”

Från "Shane" till "Little Miss Sunshine" - hör skådespelaren själv berätta om hur en annorlunda X-Men-film blev till.
Eter 17 år som Wolverine läggs klorna på hyllan. Hugh Jackman är färdig med den ilskne mutanten, och märkbart stolt över sin sista film ”Logan”. En idé som kom till honom en helt vanlig morgon.

- Jag var inte säker på att vi skulle göra en film till. Det kändes som att vi hade sett allt, och att jag hade gjort allt som karaktären. Men för två år sen, den 2 mars 2015, vaknade jag upp med en tydlig idé om vilken slags film vi skulle göra, berättar han för MovieZines reporter Jonna Vanhatalo.

Jackman spelade in ett röstmeddelande och delade det direkt med Jim Mangold, som hade regisserat honom i ”The Wolverine”. 

- Om vi gjorde en till film så ville jag göra den med honom. Vi pratade om filmer som ”Unforgiven”, ”Mannen från vidderna”, ”The Wrestler” och ”Little Miss Sunshine”. Många olika referenser.


”Mannen från vidderna” (”Shane”, 1953) figurerar till och med i ”Logan” med flera klipp. Det är lätt att se hur regissören James Mangold och Hugh Jackman inspirerats av den klassiska western-filmen.

- Låt oss göra en superhjältefilm som inte är en superhjältefilm. En film som handlar om en man. En film som inte definieras av en genre eller en åldersgräns. Helt enkelt en realistisk karaktärsstudie. Och tänka sig, studion sa ja! Jag var inte säker på att de skulle det.

Se också vår intervju med "Logan"-regissören James Mangold.


”Logan” är just nu bioaktuell.
| 3 mars 2017 15:00 |