EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

2 mars 2017 | 14:00

James Mangold har gjort den blodigaste X-Men-filmen

”Man slipper pressen att sälja leksaker eller Happy Meals.”
Vid sidan av X-Men-filmerna har vildingen Wolverine fått några intressanta spin-offs, varav två är regisserade av den här mannen. James Mangold gjorde samuraj-inspirerade ”The Wolverine” och fick även förtroendet att ta hand om ”Logan”, Hugh Jackmans sista film i rollen. 

Under filmfestivalen i Berlin pratade Mangold och vår reporter Jonna Vanhatalo om hur känslor och blodspillan är viktiga delar i varje bra historia.

- Det hör till passionerat filmskapande. Och konst i stort. Även Bibeln är blodig och passionerad. Sagor är blodiga och passionerade. Ja, det blir lättare att göra en blodig film när den är barnförbjuden. Men det fanns också en annan anledning.

- När filmen har 15-årsgräns så vet studion att det inte är för barn. Man slipper plötsligt pressen att skriva in gulliga scener, eller kortare scener med tanke på barn. Det finns ingen press att sälja leksaker med X-Men-stämpel på. Det blir inga Happy Meals på McDonalds. Filmen blir plötsligt en film, på ett vuxet sätt. Jag såg ingen anledning till att inte göra en Wolverine-film för vuxna, säger Mangold i vår intervju.


I klippet ovan berättar regissören också vad han tror om mutantens framtid på bioduken.

- Jag kan inte tänka mig någon annan spela Wolverine. Och jag kan inte tänka mig att regissera någon annan som spelar Wolverine.

Ett av James Mangolds nästa projekt blir en biografi med den svenska ikonen Ingrid Bergman i fokus. Han berättar:

- Det är en film jag har utvecklat ett tag. Den handlar om hennes relation med fotografen Robert Capa. Där finns en intressant kärlekshistoria mellan dem två direkt efter kriget.

Läs också: 6 biofilmer vi ser fram emot i mars


Har du sett "Logan" än? Vad tyckte du om filmen? Kommentera nedan.
| 2 mars 2017 14:00 |