Film

Skribent

Thomas Linnaeus

2 april 2023 | 12:00

Hugh Grant öppnar upp - här är filmen han skäms mest över

I en ny intervju med “Love Actually”-skådisen Hugh Grant öppnar han upp om sin karriär och avslöjar vilken film han helst vill glömma på sin meritlista.
Nästan alla skådespelare har ett blandat CV av både riktiga dunderfloppar och fantastiska filmer. En av dessa är Hugh Grant och Deadline har snappat upp att den brittiska romcom-skådisen också känner en stark skam över ett visst projekt.
 
Det var i en tävling på “Late Late Show” med James Corden där den “Dungeons & Dragons”-aktuella Hugh Grant fick valet att antingen avslöja vilken film han helst skulle vilja radera från sin meritlista, eller äta en paj med maskar och majonnäs.
 
Grant valde värdigheten och avslöjade vilket projekt han skäms mest över. Det är inte “Notting Hill” eller “Love Actually" - utan lågbudgetfilmen “The Lady and the Highwayman” från 1988 där skådespelaren spelade en stråtrövare.
 
- Jag är en stråtrövare. Det är meningen att jag ska vara sexig. Istället var filmen lågbudget, dåliga peruker, dåliga hatter. Jag ser ut som Deputy Dawg. När jag är spänd går min röst upp två oktaver. Jag skulle komma hoppande ur träden när en vagn kom förbi och skrika: “Pengarna eller livet”, berättade Hugh Grant för James Corden.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Ser du likheten? Hugh Grant som bandit i "The Lady and the Highwayman" och tecknade figuren Deputy Dawg till höger.
 
"The Lady and the Highwayman" är en brittisk TV-film som utspelar sig på 1600-talet. Hugh Grant spelar rövaren Lord Lucius Vyne och filmen är ett äventyr som blandar romantik med politik om det brittiska kungaväldet.
 
För de som är obekanta med termen “stråtrövare” (undertecknad var det åtminstone) kan man jämföra det med en bandit som lurar längst en väg och väntar in vandrare som man sedan kan råna.
 
Är “The Lady and the Highwayman” den sämsta filmen Hugh Grant gjort eller skulle du nominera någon annan?
| 2 april 2023 12:00 |