Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 januari 2018 | 22:45

Hollywood tar Aziz Ansari i försvar efter omotiverad #MeToo-anklagelse

Hollywood tycker att det är Aziz Ansari som har blivit offret, efter "MeToo"-anklagelsen som riktades mot honom efter Golden Globe-vinsten.
Efter ha sett Aziz Ansari vinna en Golden Globe för sina insatser i "Master of None" och samtidigt bära "Time's Up"-märket, som indikerar att han stödjer kampen mot sexuella övergrepp och trakasserier i efterdyningarna av "MeToo"-kampanjen, kunde en kvinna som gått på en date med Ansari inte hålla sig längre. Den 23-åriga kvinnan har lämnat en lång beskrivning över vad hon kallar; "den värsta natten i hennes liv".
 
Även om dejten, för hennes del, verkligen inte verkar ha gått som hon hade tänkt sig - har de flesta som läst hennes anklagelser nu trots allt valt att ta Aziz Ansari i försvar. Det hon beskriver verkar ändå "endast" röra sig om en riktigt dålig dejt, mellan två personer som läste rummet på helt olika sätt - som slutade med att Ansari ringde efter en Uber åt kvinnan, när hon slutligen sade att hon ville avsluta dejten.
 
Hon berättade hur hon hade upplevt kvällen för honom per sms dagen efter, som svar på ett sms från honom där han tackade för besöket och att han hade haft en trevlig kväll. Varpå han bad om ursäkt för att han hade läst rummet fel. 
 
 
Aziz Ansari har i ett uttalande bekräftat att dejten ägde rum.
 
- Det är sant att allt verkade okej för mig, så när jag hörde att så inte var fallet för henne, blev jag både överraskad och bekymrad. Jag tog hennes ord till mig och svarade till henne privat, efter att ha tagit lite tid att bearbeta vad hon hade sagt. 
 
Problemet nu för Aziz Ansaris del är faktumet att "MeToo"-anklagelser behandlas som automatiskt fällande domar, åtminstone av stora delar av den rubrik-läsande massan. Vilket har fått Hollywood att ta Aziz Ansari i försvar, då många anser att han inte förtjänar att blandas ihop med de många fruktansvärda anklagelser som har kommit fram efter "MeToo"-kampanjen drog igång.
 
CNN:s Ashleigh Banfield har i ett "öppet brev" talat direkt till Aziz Ansaris anklagare, och beskyller henne för att underminera legitimiteten av "den fantastiska och efterlängtade rörelsen" som nu sveper genom arbetsplatser världen över. 
 
 

Läs också: 15 Hollywood-män som har ställts till svars under hösten

 
Vad tycker du? Borde kvinnan ha talat ut i media om sin dejt med Aziz Ansari eller inte? Kommentera gärna nedan!
| 16 januari 2018 22:45 |