Film

Skribent

MovieZine

3 mars 2017 | 18:00

Högt betyg till nya ”Skönheten och Odjuret”!

Den efterlängtade filmen har äntligen visats för publik. Det här låter lovande, gott folk!
Ingen har väl missat sagan om Belle och Odjuret, främst kanske tack vare Disneys kända animerade film från 1991. Om två veckor är det dags att bli förälskad i en modern nytolkning, då Emma Watson och Dan Stevens spelar huvudrollerna i en spelfilmsversion.

MovieZines chefredaktör Alexander Dunerfors var bland de första i världen att se "Skönheten och Odjuret", under galapremiären i London förra veckan. I sin recension hyllar han bland annat regissören Bill Condon (”Dreamgirls”), som kör fullt ös på alla känsloknappar:

- Meningen är inte så mycket att presentera sagan för en ny generation. Snarare att alla gamla fans ska komma tillbaka i stora horder, och sjunga och gråta ikapp till den mest nostalgiskt laddade filmmusikalen sedan "Mamma Mia". Det här är årets stora publikfest!



Lyckligtvis har filmen flera överraskningar (ni läste kanske att LeFou kommit ut ur garderoben?). Men alla fans lär känna igen sig. Sångerna, känslorna och humorn finns kvar:

- Även om man alltid vet vad som ska ske i denna scen, och i nästa, så är det ljuvligt att se "Skönheten och Odjuret" så jäkla snyggt uppdaterad. Ett visuellt mästerverk växer fram framför våra ögon.

Den populära berättelsen har fått en lyxig ny förpackning, men något som inte alltid funkar är Odjurets datoranimerade design:

- Någonstans där under alla CGI-miner döljer sig "Downton Abbeys" Dan Stevens, men varelsen på bioduken förbryllar mest, skriver Alexander i sin recension.



Trots detta låter det som att en härlig bioupplevelse väntar när "Skönheten och Odjuret" går upp på bio den 17 mars. Vi kan redan nu berätta att MovieZines betyg landar på 4 av 5. Recensionen publiceras under helgen.

Kommer du att se "Skönheten och Odjuret" på bio? Kommentera nedan.
| 3 mars 2017 18:00 |