Film

Skribent

MovieZine

29 augusti 2014 | 15:00

Helgens 8 bästa filmtips

MovieZine tipsar om de bästa filmerna att se just nu - på bio, DVD, Blu-ray, on demand eller på den gamla goda dumburken.
I helgen är Colin Nutley tillbaka med en av sina bästa biofilmer på länge. Dessutom har två stora svenska klassiker dykt upp på video on demand.

Medicinen


Nu på bio. Colin Nutley och Helena Bergström gör sin 14:e, eller var det 15:e?, film ihop. Det är en publikfriande dramakomedi om Johanna, 45 år, som förändras från blyg till självsäker när hon prövar en ny medicin. Höstens första svenska biosuccé?

Tom at the Farm


Nu på bio. Blott 25 år gammal släpper kanadensaren Xavier Dolan sin fjärde film. Efter en rad modiga berättelser om olycklig kärlek och att hitta sig själv ska det nu bli en mörkare thriller med Hitchcock-influenser. Han spelar själv huvudrollen som Tom, som söker upp sin döde pojkväns familj.

The Amazing Spider-Man 2


Nu på Blu-ray, DVD & VOD. Efter en möjligen onödig men likväl lyckad reboot i "The Amazing Spider-Man" är del två något av en besvikelse. Men, sevärt är det ändå om du missade den på bio, mer tack vare kemin mellan Peter Parker och Gwen Stacy än skurken Electro (Jamie Foxx).

The Lunchbox


Nu på Blu-ray, DVD & VOD. Ritesh Batra (bakom både regi och manus) bjuder på en väldigt aptitretande bit romantisk film med sin "The Lunchbox", som handlar om längtan och kärlek i ett stressigt och extremt folkfullt Mumbai. Det här är ett fantastiskt välspelat drama, som långt efteråt värmer själen och lär även kunna tina upp de frusnaste av hjärtan.

Utvandrarna & Nybyggarna


Nu på SF Anytime. Jan Troells två mastodontfilmer från 1971 respektive 1972 är en viktig del av svensk filmhistoria. Max von Sydow och Liv Ullmann har huvudrollerna i filmatiseringen av Wilhelm Mobergs bäcker om Småland i mitten av 1800-talet. "Utvandrarna" blev både Oscarsnominerad och vann Golden Globes.

Sherlock Holmes & Sherlock Holmes: A Game of Shadows


Visas lördag 21.30 och söndag 21.00 på TV4. Den brittiske mästerdetektiven Sherlock Holmes har på senare år återupplivats i en mängd filmer och TV-serier. Vi gillar Benedict Cumberbatchs moderna tolkning i BBC-serien, men så är Robert Downey Jr ändå Robert Downey Jr… Här spelar han och Jude Law radarparet som kämpar mot smarta skurkar i actionfyllda äventyr. Noomi Rapace har en roll i andra delen.

Vad ska du se i helgen? Tipsa i kommentarerna nedan.
| 29 augusti 2014 15:00 |