Film

Skribent

MovieZine

5 september 2014 | 15:00

Helgens 7 bästa filmtips

MovieZine tipsar om de bästa filmerna att se just nu - på bio, DVD, Blu-ray, on demand eller på den gamla goda dumburken.
I helgen får vi chansen att ta del av Björn Afzelius händelserika liv i dokumentären "Tusen bitar" och på VOD kan man redan nu se skräckisen "Devil's Due".

Tusen bitar

Nu på bio. Svenska kritikerkåren är överens, det här är dokumentären man ska se. Vi får följa skalden, frihetskämpen, kvinnokarlen, enslingen Björn Afzelius och ta del av ett väldigt intressant porträtt av musikikonen.

Divergent

Nu på Blu-ray, DVD och VOD. Filmen har beskrivits som en blandning av "Twilight" och "The Hunger Games" och gick hem hos biopubliken. Uppföljaren "Insurgent" är redan på väg, så passa och kolla in vad folk snackar om.

Casino Royale

Visas idag på Sjuan 21:00. En riktigt bra film tål att ses fler gånger och där passar Daniels Craigs debut som 007 in som handsken. Dessutom har vi Mads Mikkelsen i skön skurkroll som man kan se hur många gånger som helst.

Swordfish

Visas idag på TV4 00.40. För de som inte planerar att lägga i första taget har man möjligheten att kolla in Dominic Senas pärla från 2001. I rollistan hittar vi John Travolta, Halle Berry, Hugh Jackman och Don Cheadle.

I Love You, Man

Visas imorgon lördag på Kanal 5 21.30. Har man lyckts missa komedin "I Love You, Man" är lördagskvällen räddad. Vi får se Paul Rudd som nästan desperat försöker hitta en manlig vän som kan bli hans best man.

Elysium

Nu på Viaplay. VOD-tjänsten Viaplay har haft den goda smaken att ta in Neill Blomkamps superba sci-fi-rulle "Elysium" med Matt Damon i huvudrollen. Det är inget att vänta på, så se den i helgen!

Devil's Due

Nu på SF Anytime. För de som räknar ner dagarna till DVD och Blu-ray-släppet av skräckisen "Devil's Due" finns nu chansen att se den på SF Anytime, nästan två månader tidigare.

Vad ska du se i helgen? Tipsa i kommentarerna nedan.
| 5 september 2014 15:00 |