Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 maj 2023 | 11:00

Hela spelet "The Lord of the Rings: Gollum" har läckt på nätet

Mottagandet är allt annat än positivt för det läckta materialet från spelet om Gollum.
Imorgon släpps spelet "The Lord of the Rings: Gollum" till Playstation, Xbox och PC efter flera förseningar, där vi får utforska Midgård efter att hobbiten Sméagol hittat den magiska ringen och förvandlas till en ohygglig varelse före händelserna i filmerna och böckerna.
 
Nu har dock hela spelet läckt på nätet, då en genomspelning av berättelsen tidigare dök upp på Youtube. Klippet är borttaget, men spelet diskuteras flitigt på Reddit och andra sajter.
 
De flesta kommentarerna är minst sagt negativa, som kallar det för "skräp", att det ser ut att ha utvecklats på en vecka och att det helt enkelt ser ointressant ut.
 
Om det stämmer kan du läsa här på MovieZine om några dagar, i vår recension av spelet.
 
 
 
"Sagan om ringen" är verkligen populärt igen, med tv-serien "Maktens ringar" som sände sin första dyra första säsong under förra året och flera nya filmer och spel på gång i framtiden.
 
När "Hogwarts Legacy" släpptes tidigare i år fick vi se hur galet bra det kan gå för ett spel baserat på en populär filmserie, men det ser onekligen ut som att det inte kommer gå lika bra för det här.
 
Spelet fokuserar mycket på smygande och vi kommer att få göra val utifrån Gollums delade personlighet. Det har ingen koppling till Peter Jacksons filmer, utan är fristående. Vi kan dock se kända platser som Mirkwood och Moria samt karaktärer vi känner igen som Gandalf och Thranduil i trailern ovan.
 
 
 
Är du nyfiken på "The Lord of the Rings: Gollum"?
| 24 maj 2023 11:00 |