Spel

Skribent

MovieZine

15 maj 2023 | 18:00

Ett stort "Sagan om ringen"-spel är på gång från svenska Embracer

Nu börjar arbetet med ett stort multiplayer-spel som lånar ur både "Hobbit" och "Sagan om ringen"-böckerna.
Minns ni att svenska Embracer Group köpte upp Middle-earth Enterprises förra året, och därmed äger rättigheterna till allt Tolkien skapat? Vi kan räkna med ett gäng nya filmer i "Sagan om ringens" värld, men även tv-spel.
 
Det första projektet som just har blivit officiellt är ett stort multiplayer-spel för PC och konsol som utvecklas ihop med Amazon Games.
 
Det kommande spelet, som blir ett MMO-äventyr i en öppen värld, kommer att "innehålla populära berättelser från "Hobbit" och boktrilogin "Sagan om Ringen". Det nya MMO-spelet ska äga rum i en ständig värld, och befinner sig nu i ett tidigt skede av produktionen" skriver Embracer i ett pressutskick.
 
- Midgård-världen fortsätter att vara en oändlig källa för kreatörer. Amazon Games har en passion för att bygga medryckande, fängslande världar och publicera spel för en global publik, säger Lee Guinchard, vd på Freemode.
 
- Vi är fast beslutna att tillhandahålla högkvalitativa spel åt spelare, oavsett om det sker genom originella IP:n eller sedan länge uppskattade varumärken som Sagan om Ringen. Vårt team har hoppats på att få ge spelare en ny tappning på Sagan om Ringen sedan länge, säger Christoph Hartmann, vice president på Amazon Games.
| 15 maj 2023 18:00 |