Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 mars 2020 | 13:30

Hela "Community" landar på Netflix och startar filmrykten bland fansen

Alla sex säsonger av den hyllade komediserien från "Rick and Morty"-skaparen släpps på Netflix den 1 april.
Netflix har i USA hamnat i sitcom-problem efter att de omåttligt populära tv-serierna "Vänner" och "The Office" båda lämnat streamingtjänsten, efter att de knutits till de kommande streamingkonkurrenterna HBO Max och Peacock. Här i Sverige går det visserligen fortfarande att se "Vänner" på Netflix, men det är oklart hur länge serien kommer att finnas kvar i deras utbud framöver.
 
I höstas rapporterade vi om att man vann budgivningen om rättigheterna till samtliga avsnitt av "Seinfeld", vilka kommer att landa hos Netflix i början av 2021. Men nu rapporterar CB att Netflix kommer att få visa alla sex säsongerna av den hyllade komediserien "Community"... om bara lite knappt två veckor.
 
Serien följer advokaten Jeff Winger (Joel McHale) som får sparken efter att det blivit känt att han aldrig tog någon kandidatexamen. Han skriver därför in sig på komvux ("community college") och bildar en studiegrupp för att komma nära den attraktiva studenten Britta (Gillian Jacobs). Även skådespelare som Donald Glover, Chevy Chase, Alison Brie och Ken Jeong har bärande roller i serien, som skapades av Dan Harmon ("Rick and Morty") och rullade på NBC mellan 2009-2015.
 
 
Det har under flera års tid spekulerats kring om Netflix möjligtvis har en "Community"-reunionfilm på gång. Med tanke på att flera ur casten tidigare i år uttalat sig om att det funnits sådana diskussioner, så är faktumet att Netflix nu kommer att visa serien globalt ett stort steg i rätt riktning. Joel McHale ("The Joel McHale Show"), Alison Brie ("GLOW", "BoJack Horseman") och Gillian Jacobs ("Love") har alla haft huvudroller i olika Netflix-serier så det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan vi får fler goda "Community"-nyheter.
 

Läs också: 52 miljarder minuter tittades på "The Office" förra året

 
Hoppas du också på att Netflix har en "Community"-film på gång? Kommentera gärna nedan!
| 18 mars 2020 13:30 |