Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 april 2023 | 09:10

”Heat 2” kan bli Michael Manns nästa film

Med Adam Driver och Ana de Armas i huvudrollerna? Jo, man tackar!
Det är snart 30 år sedan Michael Manns ”Heat” exploderade på bioduken. Själv var jag för liten för att se eller uppskatta detta hårda kriminaldrama, men med åren har filmen växt till en personlig favorit.
 
”Heat” (1995) är en av de där unika tretimmarsfilmerna som man aldrig tröttnar på, och detta mycket tack vare Manns skarpa regi, det stämningsfulla fotot och - såklart - rent elektriska prestationer av Robert De Niro och Al Pacino, fångade i en intensiv katt-och-råttalek.
 
Såklart blir man nyfiken (och en aning skeptisk) när regissören avslöjade planer på en uppföljare, eller rättare sagt en prequel. Först kom boken (hyllad av vår skribent Viktor Jerner) och sen följde filmsnacket som ett brev på posten.
 
 
Idag skriver Deadline att ”Heat 2” kan bli Michael Manns nästa film. Inte nog med det, tanken är att sätta Adam Driver i rollen som en ung Neil McCauley (gangstern som De Niro spelade i originalfilmen). Vi hör också insider-rykten om att Ana de Armas kan få spela hans mexikanska älskare och partner-in-crime, Elisa. Inget är officiellt ännu, men det är ett projekt vi kommer följa noga.
 
Mann har inte gjort en biofilm sedan 2015 års actionthriller ”Blackhat”. Men han är snart tillbaka med ”Ferrari”, också den med Adam Driver i huvudrollen.
 
Hur är era förväntningar på en "Heat"-prequel? Tyck till nedan.
| 4 april 2023 09:10 |