Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 juni 2022 | 08:30

HBO skrotar Abrams sci-fi-serie - blev för dyr

En budget på 200 miljoner dollar blev för mycket för HBO.
HBO har beslutat att tacka nej till J.J. Abrams rymdserie "Demimonde", en serie de köpte in efter att ha läst hans tidiga manusutkast år 2018.
 
Anledningen är att budgeten skenade iväg över 200 miljoner dollar, skriver Hollywood Reporter. Och trots att Abrams har levererat blockbusters som "Star Wars: The Force Awakens" och ikoniska tv-serier som "Lost" fick tv-jätten kalla fötter och drog sig ur.
 
När "Demimonde" först presenterades för över fyra år sedan fick vi veta att handlingen följer en forskarfamilj - mamma, pappa och dotter - som råkar ut för en hemsk olycka. När mamman faller i koma börjar hennes dotter att titta närmare på hennes experiment. Vips, så hamnar både hon och pappan i en annan värld och får slåss mot "en monstruös kraft". Danielle Deadwyler ("Station Eleven") är den första skådespelaren ombord.
 
HBO vann serien i en budgivning mot Apple. Nu får vi se om Apple möjligtvis vill ha tillbaks den - planen är att försöka sälja in "Demimonde" till andra streamingtjänster.
 
Nyheten kommer bara några dagar efter att HBO Max lade ned Ridley Scotts ambitiösa rymdserie "Raised by Wolves". Är det här ännu ett tecken på en streamingjätte som börjar bli mer återhållsam med sina utgifter?
| 8 juni 2022 08:30 |