Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2023 | 07:45

HBO lägger ned kontroversiella ”The Idol” efter bara en (sågad) säsong

”Euphoria”-skaparens nya dramaserie om en sliten popstjärna roade varken kritiker eller tittare.
Det blir ingen fortsättning på kontroversiella ”The Idol”. Efter bara en kort säsong på fem avsnitt meddelar HBO att serien sjungit på sista versen.
 
”The Idol” följde en trasig popstjärna (Lily-Rose Depp) som söker tröst hos en karismatisk klubbägare (Abel “The Weeknd” Tesfaye). Serien är skapad av Sam Levinson, mannen bakom HBO-succén "Euphoria", och fick därmed mycket uppmärksamhet inför premiären - fast kanske av helt fel orsaker.
 
De kritiker som fick se första avsnittet på Cannes filmfestival kallade den för "äcklig", "lat" och "en poänglös musikvideo".
 
 
Kritikernas betyg på Rotten Tomatoes landade på låga 19% Fresh. Tittarnas betyg blev inte mycket bättre med 41%. På IMDb ligger snittbetyget på 4,8/10 - men serien har lustigt nog också fått många fullpoängare.
 
"Serien är inte så dålig. Den reflekterar dagens musikindustri och den kommersiella värld vi lever i. En värld vi själva har skapat. Lily-Rose gör ett väldigt bra jobb, fotot är vackert (...) Den handlar om giftiga människor, monster som vi själva har skapat och måste konfrontera", skriver en IMDb-användare som föll för serien.
 
 
Tittarsiffrorna höll dock inte för att ge "The Idol" en andra säsong, skriver Hollywood Reporter. HBO kommenterar:
 
"Det var en av HBO:s mest provokativa originalserier, och vi är nöjda med publikens starka respons. Efter mycket diskussioner bestämde vi oss tillsammans med skaparna och producenterna att inte gå vidare med en andra säsong."
 
"The Idol" finns att se på HBO Max. Vad tyckte ni om serien? Kommentera nedan.
| 29 augusti 2023 07:45 |