Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

7 november 2013 | 23:01

HBO gör "Huvudjägarna"

Jo Nesbøs thriller från 2008 skulle bli amerikansk film med Mark Wahlberg. Men nu blir den istället HBO-serie, om allt går som det ska.

För drygt ett år sedan skrev MovieZine om filmprojektet "Huvudjägarna". Mark Wahlberg ville då ha huvudrollen. Samma roll som Nikolaj Coster-Waldau gjorde i den norska filmatiseringen från 2011. Men istället för film verkar det nu kunna bli en TV-serie. En HBO-serie till och med. 

För att göra en lång historia kort såldes de engelskspråkiga filmrättigheterna till filmstudion Summit Entertainment 2011. Året därpå köpte dock underhållningsföretaget Lionsgate upp Summit och filmplanerna stöptes om till TV-serie-planer. Och nu har HBO lagt in en beställning från Lionsgate på en pilot. Detta avslöjar Deadline.com.

Det svenska produktionsbolaget Yellow Bird med Marianne Grey och Berna Levin i spetsen har fingrarna med i spelet även här (de står också bakom senaste tidens amerikanska TV-försäljningar av Liza Marklunds Annika Bengtzon-deckare och Robert Karjels spänningsroman "De redan döda" ) och ska exekutivproducera den tänkta serien tillsammans med HBO-producenten Carolyn Strauss och Alexander Woo - som ska skriva pilotmanuset.

Det är inte Nesbøs första TV-serie-projekt. Förra säsongen gjordes en pilot kallad "I Am Victor" med John Stamos i huvudrollen för NBC. Men den gick inte längre än så. NBC tackade då nej till en fortsättning.

| 7 november 2013 23:01 |