Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 september 2017 | 06:00

HBO bekräftar officiellt: Det blir en tredje "True Detective"-säsong!

HBO har ingen aning om exakt när, men de vet nu helt säkert att det blir en tredje säsong av "True Detective" - med Mahershala Ali i huvudrollen.
En tredje säsong av "True Detective" är nu officiellt bekräftad av HBO, rapporterar Variety. Vi har tidigare skrivit om att Mahershala Ali varit varit klar som den tredje säsongens huvudroll, även detta verkar nu vara hugget i sten. 
 
När HBO senast uttalade sig om "True Detectives" vara eller inte vara, verkade det som att en fortsättning var så gott som klar. En regissör behövde dock hittas innan de kunde bekräfta projektet officiellt. Enligt Variety är letandet efter en regissör nu över, då HBO valt att lägga över ansvaret på seriens skapare (och manusförfattare), Nic Pizzolatto, tillsammans med Jeremy Saulnier ("Green Room", "Blue Ruin") - som på pappret känns som ett fantastiskt passande val.
 
"Nästa säsong berättar historien om ett makabert brott i hjärtat av Ozarks, och ett mysterium som växer i styrka under flera decennier och kommer utspela sig under tre separata tidslinjer. Oscarsvinnaren Mahershala Ali kommer att spela huvudrollen, Wayne Hays, en polisutredare från nordvästra Arkansas" enligt uppgifter till Variety.
 
 
Den första, kritikerosade, säsongen av "True Detective" skrevs av Nic Pizzolatto men regisserades i sin helhet av Cary Fukunaga ("Sin Nombre", "Beasts of No Nation"). Även om säsongen hyllades nästintill unisont ska den ha kantats av åtskilliga problem mellan Nic och Cary. Den andra säsongen skyndades manusmässigt fram och fick se flera olika regissörer dela på ansvaret under avsnitten - det blev helt enkelt inte alls lika bra.
 
Nic Pizzolatto har den här gången fått så lång tid på sig som han velat och ska ha lämnat in "ett fantastiskt" manus. Han får även kontrollen att som regissör (Nics regidebut) förverkliga sin vision tillammans med Jeremy Saulnier, vilket känns väldigt lovande. 
 
Det finns i nuläget inget bekräftat premiärdatum, eller ens ett datum för när produktionen av den nya säsongen ska dras igång. Men mer "True Detective" kommer det i alla fall garanterat att bli. Med både Mahershala Ali och Jeremy Saulnier ombord på ett manus som fått god tid att marinera sig till perfektion har min pepp, inför den tredje säsongen, vuxit sig starkare än någonsin!
 

Diskutera "True Detective" säsong 3 i MovieZines forum

 
Ser du fram emot en ny säsong av "True Detective" hos HBO?
| 1 september 2017 06:00 |