Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 juli 2017 | 12:00

Mahershala Ali officiellt klar för tredje säsongen av "True Detective"

HBO jobbar vidare med "True Detectives" nästa säsong och meddelar nu att de är klara med fem manus, samt bekräftar Mahershala Ali i huvudrollen.
Casey Bloys (programchef hos HBO) uttalade sig under onsdagen om flera av HBO:s pågående projekt, där nya "True Detective" var en av de lyckligt utvalda, rapporterar Variety. Vi skrev i början av juli att Mahersala Ali var en möjlig kandidat till huvudrollen i den nya säsongen av serien - nu har vi fått det bekräftat!
 
Oscarsvinnaren Mahersala Ali ("Moonlight", "Luke Cage") är i nuläget den ende skådespelaren som är officiellt knuten till den tredje säsongen av "True Detective". Men även Matthew McConaughey, som hade en av huvudrollerna i den hyllade första säsongen, har sagt att han gladeligen upprepar sin roll om han får frågan.
 
Troligtvis väljer Nic Pizzolatto (seriens skapare) att börja om med helt nya karaktärer, som han gjorde mellan den första och andra säsongen. Inför den tredje säsongen har han fått hjälp av tv-producenten David Milch ("Deadwood"), för att undvika problemen med den lite struligare andra säsongen av "True Detectives".
 
Bloys meddelade också att fem manus är klara hittills men att arbetet med att hitta en passande regissör ännu inte är färdigt. Den första säsongen regisserades av Cary Fukunaga ("Beasts of no Nation", "Sin Nombre") medan den andra säsongen delades upp på flera regissörer. Det återstår att se om HBO lyckas hitta någon som vill ta sig an hela den tredje säsongen eller om även den ska delas upp på flera.
 
Ser du fram emot den tredje säsongen av "True Detective", eller är hoppet förlorat efter den senaste säsongen?
| 27 juli 2017 12:00 |