Serie

Skribent

Anders Eklöf

29 juli 2021 | 20:48

"Hawkeye" har premiär i höst på Disney+

Spänn pilbågen och poppa popcornen, "Hawkeye" har premiär den 24 november.
Tv-serien "Hawkeye" på streamingtjänsten Disney+ är bara en av många Marvel-äventyr att se fram emot efter "WandaVision", "Falcon and the Winter Soldier" och senast "Loki". 
 
Nu vet vi att serien har premiär den 24 november, vilket sajten Entertainment Weekly avslöjar. 
 
27daedd77e505a8082959dc6baad8b0e image 20 1
 
"Hawkeye" kommer att handla om Clint Barton och hans relation med sin skyddsling Kate Bishop (Hailee Steinfeld), som i serietidningarna tar över rollen som Hawkeye. Vi vet även att karaktären Yelena, som är syster till Black Widow och spelas av Florence Pugh (mest känd från "Midsommar") kommer vara med på ett hörn. 
 
- Kate är 22 år och ett stort "Hawkeye"-fan. Hon har ett underbart irriterande och lika charmigt sätt för sig, eftersom hon är ett så stort fan av Hawkeye. Förhållandet växer från det, men det största hotet för Clint är just Kate Bishop och högen av problem som hon tar med sig in i hans liv, säger skådespelaren Jeremy Renner till EW. 
 
 
Karaktären skapades av Allan Heinberg och Jim Cheung och dök först upp i serien "Young Avengers" i början av 00-talet. Här tar hon över manteln som Hawkeye efter att Clint dött. Spoilers för "Black Widow", men i slutet av filmen får vi veta att Yelena är utskickad att avrätta Clint, så vi får se vad som händer i tv-serien. 
 
Andra Marvel-serier som är på väg till Disney+ är den tecknade "What If...?", "Ms. Marvel", "Secret Invasion" med Samuel L. Jackson och "Hawkeye"-spinoffen om karaktären Echo
 
Vilken Marvel-serie ser du fram emot mest? Vad tror du om "Hawkeye"? 
| 29 juli 2021 20:48 |