Serie

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2021 | 18:30

5 kommande Marvel-serier att se fram emot

Vad är på gång efter "The Falcon and the Winter Soldier"? MCU fortsätter att bre ut sig på streamingfronten.
”The Falcon and the Winter Soldier” må vara över, men Marvels stora streamingsatsning har bara börjat. Fas 4 i Marvel Cinematic Universe kommer att varva stora biofilmer som ”Black Widow” och ”Shang-Chi” med ytterligare miniserier för Disney+. Superhjälteyran är med andra ord långt ifrån över!
 
 
Efter de dramatiska händelserna i ”Avengers: Infinity War” och ”Avengers: Endgame” väntar en ny era i MCU. En något lugnare sådan, får vi hoppas, där de gamla hjältarna kliver åt sidan för att släppa fram flera nya förmågor samtidigt som man fördjupar sig i serietidningarnas komplexa mytologi.

Just nu har Marvel Studios flera tv-serier på väg som fokuserar på sidokaraktärer i MCU-filmerna, eller introducerar helt nya hjältar som kan spela en viktig roll längre fram.

Här är vår snabbguide till de Marvel-serier som ligger närmast i tiden. Alla de dyker upp på Disney+ inom det närmaste året. Vilken ser du mest fram emot?
 

Loki - premiär 11 juni

 
 
Dags för skurken Loki att återta sitt rykte som God of Mischief, och äntligen får Tom Hiddleston sno rampljuset! Vad hände när Loki stal Tesserakten i ”Avengers: Endgame”? I trailern ser vi honom bli förd till en mystisk organisation och tvingad att ordna upp flera tidslinjer som han sabbat.
 
Loki kommer få resa i tiden i vad som beskrivs som en mix av science fiction, kuppfilm och en ”crime thriller” - flera spännande genrer smälter samman med andra ord. Händelserna ska leda in till den kommande filmen ”Doctor Strange and the Multiverse of Madness”.

I rollistan finns även Owen Wilson och Gugu Mbatha-Raw. Den första säsongen av ”Loki” består av sex avsnitt och släpps i sommar. En andra säsong är redan bekräftad.
 

What If…? - kommer i sommar

 
 
”What If…?” är en animerad Marvelserie som utforskar alternativa berättelser i MCU. Vad skulle hända om Peggy Carter förvandlades till supersoldat istället för Steve Rogers, eller om T’Challa var Star-Lord? Varje enskilt avsnitt leker med tanken på ett nytt scenario.

Chris Hemsworth, Josh Brolin och Michael B. Jordan är några av alla skådespelare som lånar ut sina röster, och vi kommer även få höra Chadwick Boseman i en av hans sista roller. Första säsongen består av tio fristående avsnitt, och det är redan klart för en andra säsong.
 

Hawkeye - i höst

 
 
Under förra veckan avslutades inspelningen av serien som låter oss återse Jeremy Renners pilbågefantast Clint Barton. ”Hawkeye” kommer även presentera på hans skyddsling, Kate Bishop (spelad av Hailee Steinfeld) som förväntas ta över som nya Hawkeye.

Medverkar gör också Vera Farmiga samt Florence Pugh (”Black Widow”). 8 avsnitt väntar med premiär i höst.
 

Ms. Marvel - sent 2021

 
 
Tonårsdrama med superkrafter, kan det vara något? ”Ms. Marvel” ska fungera som en prequel inför ”Captain Marvel 2”, och introducerar unga hjälten Kamala Khan, vars serietidning redan har hittat sin fanskara.

Den 16-åriga pakistan-amerikanskan är ett stort fan av superhjältar, och speciellt ser hon upp till Carol Danvers. Kamala kämpar annars med att passa in i skolan, men allt förändras den dagen hon får egna förmågor. Nykomlingen Iman Vellani gör huvudrollen och är redan klar för att medverka i framtida Marvelfilmer.
 

Secret Invasion - premiär 2022

 
Large 72d6a429a909ecbaf078a80c6e6acd0b nick fury samuel l jackson 1200
 
TV-serien ”Secret Invasion” står näst på tur för inspelning, och de senaste veckorna har vi kunnat läsa att stora skådespelare som Olivia Colman (”The Crown”) och Emilia Clarke (”Game of Thrones”) är ombord.

De kommer få sällskap av Samuel L. Jacksons Nick Fury och Ben Mendelsohn, som upprepar sin roll som Talos från ”Captain Marvel”. Duon försöker stoppa den utomjordiska rasen Skrulls som har invaderat jorden. Den första säsongen består av sex avsnitt.
 
Mycket att se fram emot när Marvels universum växer, och på gång är också serier som "Moon Knight" och "She-Hulk". Här kan du läsa om samtliga Marvel-serier som bekräftats för Disney+.
 
Annons: Skaffa Disney+ här och börja streama Marvel. Ett abonnemang kostar 89 kr i månaden eller 890 kr för ett helår. Läs mer på disneyplus.com.
| 27 april 2021 18:30 |