RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

8 mars 2021 | 19:55

"Harry Potter" kan få uppföljare

Är det äntligen dags att filma "Harry Potter and the Cursed Child"?
Vi vet redan att HBO Max planerar en tv-serie i Harry Potters värld (jippi!). Men det låter som att Warner Bros också är sugna på fler filmer i samma serie, förutom "Fantastiska vidunder" alltså.
 
WarnerMedias VD Jason Kilar uttalar sig kryptiskt:

- Det finns en liten grej som kallas Harry Potter, som är en av våra mest älskade franchiser. Och vi är enormt tacksamma över att ha J.K. Rowling som partner, så jag skulle påstå att det finns mycket potential för kul saker att göra där.

Vad exakt studion planerar avslöjas inte, men Hollywood Reporter skriver att det talas om en ny filmuppföljare. Närmare bestämt en filmatisering av "Harry Potter and the Cursed Child" ("Harry Potter och det fördömda barnet"), teaterpjäsen där vuxna Harry, Ron och Hermione har egna barn på magiskolan Hogwarts.
 
 
Den tvådelade pjäsen "Cursed Child" debuterade i London år 2016. Handlingen utspelar sig nitton år efter händelserna i den sista boken och filmen. Rykten om en filmversion är inget nytt, vi har hört dem förr och fått dem avfärdade, men fans skulle säkert inte ha något emot att se trion Radcliffe, Watson och Grint slinka in i sina gamla roller på nytt.
| 8 mars 2021 19:55 |