Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 januari 2021 | 18:00

Harry Potter blir tv-serie på HBO Max

HBO Max sägs jobba på en tv-serie i Harry Potters magiska värld.
Goda nyheter för alla magitokiga mugglare! "Harry Potter"-franchisen breder ut sig. Snart är det dags för en tv-serie på streamingtjänsten HBO Max.

Rykten har floretat länge och bekräftas nu av Hollywood Reporter. Men arbebet med serien är än så länge i ett väldigt tidigt skede - just nu träffar man manusförfattare för att hitta den rätta idén.

Man kan förstås spekulera i om en serie skulle kunna göra en total reboot på filmerna, och introducera nya unga skådisar i rollerna som Harry, Ron och Hermione? Det går lätt att föreställa sig hur de sju böckerna om åren på magiskolan Hogwarts kunde skildras mer djupgående genom sju tv-säsonger. Och den första filmen, "Harry Potter och de vises sten", är trots allt snart 20 år gammal.

Ett annat alternativ är att serien utspelar sig i en annan tidslinje, eller följer någon av sidokaraktärerna som vi fått lära känna på bioduken och i J.K. Rowlings böcker. Lite som prequel-filmerna "Fantastiska vidunder" som fokuserar på Newt Scamander och en ung Dumbledore.
 
Som sagt, det är för tidigt för några klara detaljer. Än så länge har varken Warner Bros eller HBO Max bekräftat projektet, men det här kommer onekligen bli en av streamingtjänstens hetaste titlar när den väl kommer. HBO Max storsatsar just nu på kända WB-varumärken, och har bland annat en tv-serie om Gotham-polisen på väg efter premiären av kommande "The Batman".
 
 
Vad skulle ni vilja se i en Harry Potter-serie? Kommentera nedan.
| 25 januari 2021 18:00 |