RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

31 augusti 2016 | 07:20

Daniel Radcliffe kan spela Harry Potter igen

Men Warner Bros får använda all sin övertalningsmagi om och när pjäsen ”Harry Potter and the Cursed Child” blir film.
Ska vi verkligen få se Daniel Radcliffe vifta med trollstaven på stor duk igen? Det påstår ett rykte från NY Daily News. Enligt tidningen finns det redan planer på att omvandla J.K. Rowlings nya Londonpjäs till biofilm och huvudskådisen är given. Radcliffe spelade Harry Potter i åtta filmer mellan åren 2001 och 2011. 

Men det kan bli svårt att övertala Radcliffe, enligt tidningens källa:

- Warner jobbar i hemlighet på att säkra filmrättigheterna och få till manuset, och självklart finns det bara en man som kan spela Harry enligt dem. Men han har gjort det klart att han inte vill återvända till rollen inom snar framtid (…) Han har etablerat sig som en stark skådespelare, och behöver varken pengarna eller en nystart i karriären.

I den senaste berättelsen möter vi upp Harry, Ron och Hermione 19 år efter slaget om Hogwarts. De är nu vuxna med egna barn som ska börja på magiskolan. Huvudperson är dock Harrys son, Albus Potter, som har mycket att leva upp till med en så känd farsa. Pjäsen hade premiär i somras och manuset har också släppts som bok.

Det förvånar inte att Warner Bros tittar på möjligheten att filma historien, eller att Radcliffe står högst upp på önskelistan. Kanske är 27-åringen inte tillräckligt gammal för att spela en trovärdig tonårspappa, men många fans skulle säkert vilja se den magiska trion tillsammans igen. 

Warner Bros planerar att ha filmen klar till år 2020 enligt detta rykte, som naturligtvis får tas med en nypa salt innan studion ger ett officiellt besked.

Hade ni velat se "The Cursed Child" som film? Och bör någon annan ta över rollen om Radcliffe nekar? Kommentera nedan.
| 31 augusti 2016 07:20 |