Klipp

Skribent

Viktor Jerner

9 februari 2016 | 20:00

Har vi nu nått toppen på superhjälte-boomen?

Det kan ju rimligtvis inte hålla på i den här takten hur länge som helst. Eller?
Med tanke på att Marvel snart inleder "fas tre" i sitt enorma Marvel Cinematic Universe och DC Comics börjar rulla ut sitt egna expansiva universum finns det ingen tvekan om att superhjältarna har tagit över världen, vare sig vi vill det eller inte. Filmer med seriealbum i grunden drar in ofantliga summor pengar varje år och tycks svepa över världen som en helt obeveklig och obegränsad kraft. Folk i alla delar av världen tycks älska det och vallfärdar till biograferna när dessa filmer dyker upp, det som tidigare var "nördigt" har blivit mainstream.

Men kan det verkligen hålla på så här hur länge som helst? Vad händer när vi börjar tröttna på att se oövervinnerliga hjältar i tighta dräkter slåss mot risigt skrivna superskurkar? Just dessa frågor diskuterar Jamie och Chris från Alltime Movies i klippet nedan, och de lyfter en hel del intressanta tankar kring hur läget ser ut just nu. Kom kanske "peaken" redan med Christopher Nolans "The Dark Knight"? Hör argumentationerna och bedöm själva. 


Vad tror du? Kommer superhjältegenren kunna hålla den här takten inom överskådlig framtid eller är det bara en tidsfråga innan allt rasar samman? 
| 9 februari 2016 20:00 |