Serie

Skribent

MovieZine

9 november 2020 | 10:30

Här är rollistan i Netflix-serien "Clark"

Bill Skarsgård får sällskap av Björn Gustafsson, Adam Lundgren och Hanna Björn i Jonas Åkerlunds svenska dramaserie.
I maj skrev vi för första gången om att Bill Skarsgård ska spela den svenska brottslingen Clark Olofsson i den nya Netflix-serien "Clark", regisserad och skriven av Jonas Åkerlund. Idag meddelas ytterligare rollbesättning.

Tillsammans med Bill Skarsgård syns även Adam Lundgren, Sandra Ilar, Malin Levanon, Vilhelm Blomgren, Peter Viitanen, Hanna Björn, Isabelle Grill, Björn Gustafsson, Robin Nazari och Alicia Agneson.

I övriga roller syns Linus Wahlgren, Alexander Karim, Christoffer Nordenrot, Daniel Hallberg, Rachel Mohlin, Henrik Lundström, Arja Saijonmaa, Hans Erik Dyvik Husby, Agnes Lindström, Babben Larsson, Peter Järn, Henrik Hjelt, Peter Apelgren, Staffan Kihlbom Thor, Rikard Ulvshammar, Freja Beha Erichsen, Amalie Bruun samt Wilson Gonzalez.

Serien innebär också skådespelardebut för en ny Skarsgård - 8-årige lillbrorsan Kolbjörn Skarsgård, som spelar Clark Olofsson vid 6 års ålder.
 

Baserat på Clark Olofssons självbiografi

 
Den svenskspråkiga serien "Clark" är baserad på Clark Olofssons självbiografi och följer honom från ungdomsåren fram till idag.

Den ökände gangstern startade sin kriminella karriär på 1960-talet och har blivit en av de mest kontroversiella personligheterna i modern svensk historia. Clark har tillbringat mer än hälften av sitt liv bakom galler, dömd för flertalet brott såsom narkotikahandel, mordförsök, övergrepp, stöld och dussintals bankrån. Han har även orsakat trauma, sorg, besvikelse och lämnat spår av allmän ödeläggelse.

På 1970-talet gav Clark upphov till begreppet ”Stockholmssyndromet” under ett misslyckat bankrån i Stockholm och han har sedan dess behållit positionen som kändisbrottslingen som lurade svenska folket att låta sig charmas av honom. Precis som han önskade.
 

"Var och en har sin egen starka personlighet"

 
Serien är skriven och regisserad av Jonas Åkerlund:

- Som regissör letar jag alltid efter starka karaktärer, och Clarks liv och berättelse är fylld med absorberande och färgstarka karaktärer. Det var viktigt att hitta rätt skådespelare för att fylla dessa roller och jag är väldigt nöjd med att ha denna fantastiska rollbesättning, även till de minsta rollerna, kommenterar Åkerlund i ett pressmeddelande.

- Världen som kretsar kring Clark, de människor som blev drabbade av honom, som formade honom, som satte honom i fängelse, som älskade honom, var och en har sin egen starka personlighet och unika upplevelse. Jag är så glad att vi har väckt dessa karaktärer till liv med en otrolig rollbesättning.
 
TV-serien "Clark" får streamingpremiär på Netflix någon gång under 2021. Bara förra veckan släpptes Netflix andra svenska originalserie "Kärlek & anarki" i regi av Lisa Langseth.
| 9 november 2020 10:30 |