Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 februari 2020 | 11:30

Här är den mest sedda utländska filmen på Netflix

En brasiliansk komedi slår ett otippat streamingrekord.
Har du hört talas om ”Flygplansläge”? Ja, filmen alltså, inte inställningen på din mobil. Om inte så är det kanske dags att ge den brasilianska komedin en chans. Den är nämligen het, hetare, hetast på Netflix i vår.

”Flygplansläge” handlar om en ung influencer som lever sitt liv för livestreams och likes. Men när hon kraschar med sin bil tycker föräldrarna att det är dags för en digital detox. Så skickas denna storstadsdonna ut på landet för att slita på farfar Germanos gård. Utan täckning får hon lära sig vad livet egentligen går ut på.

Tro det eller ej, detta har blivit den mest sedda icke-engelskspråkiga filmen på Netflix sedan premiären i januari.

Variety skriver att 28 miljoner hushåll har streamat den brasilianska tonårsfilmen, varav en tredjedel av tittarna finns i Brasilien. Men även USA, Mexiko, Frankrike och Tyskland har zappat in ”Flygplansläge” från regissören César Rodrigues.
 
 
Lite oklart dock vad Netflix egentligen menar med ”icke-engelskspråkig”, med tanke på att trailern är dubbad till engelska och filmen likaså. Det går dock att ändra inställningar till originalspråket portugisiska, ifall man känner sig äventyrlig.
 
| 28 februari 2020 11:30 |