Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 september 2019 | 11:20

Här är allt du behöver veta om C Mores nya "Ture Sventon"-serie

"Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet", med Robert Gustafsson i huvudrollen som Ture, får premiär på C More den 6 december.
Vi besökte inspelningarna av "Ture Sventon"-serien tidigare under våren när Gustafsson berättade om vad som hade gjort honom intresserad av den nya serien. Då var det däremot fortfarande hemligt vilka andra skådespelare som var klara för de andra ikoniska "Ture Sventon"-rollerna.
 
Nu står det klart att Johan Glans gör rollen som Ture Sventons ärkenemesis Ville Vessla. Helena Bergström spelar den på ytan förtjusande sekreteraren Fröken Jansson som, till skillnad från Ture, är väl bevandrad i nya teknologier. Melina Lindskog Pascalidou och Cornelia Riddez spelar de 10-åriga Siv och Gittan som stiftar bekantskap med den udda Ture Sventon medan Maja Kin spelar Joanna Silver, syster till Ville Vessla. Som Säpo-agenterna Per och Petra återfinns Björn Gustafsson och Nanna Blondell.
 
 
C More passar även på att presentera handlingen i de totalt sex avsnitten:
 
"Nordpolen 2019. Ett gammalt ångfartyg hittas infruset i isen, som enligt myten försvann i den så kallade ”Bermuda-Triangeln". Strax efteråt försvinner den ökände förbrytaren Ville Vessla (Johan Glans) från sin fängelsecell, spårlöst.
 
I Lingonboda, långt från dessa mystiska händelser, har de två 10-åriga tjejerna Siv (Melina Lindskog Pascalidou) och Gittan (Cornelia Riddez) just lärt känna varandra. Siv är nyinflyttad och bor granne med en märklig hyresgäst, som inte vill bli störd. Detta visar sig vara en viss detektiv, med en flygande matta… Nämligen den legendariska Ture Sventon (Robert Gustafsson).
 
När två Säpoagenter söker upp Ture och berättar om Vesslas försvinnande, börjar en jakt som leder den udda trion ut i världen på ett sagolikt spännande äventyr."
 
 
I övriga roller syns bland andra Suzanne Reuter och Michael Segerström (Ville Vesslas föräldrar), Isa Aouifia (Omar) och Hanna Hedlund och Jesper Barkselius (Gittans mamma och pappa). Efter premiären på C More den 6 december kommer nya avsnitt att släppas varje fredag och söndag. Från och med den 21 december börjar serien även att sändas på TV4.
 
Här nedan kan du ta del av ett gäng nya bilder till från "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet".
 
 
Det verkar onekligen som att C More har fått till en riktigt intressant ny originalserie som kommer att kunna ses av både gamla och yngre, familjeunderhållning när den är som bäst. 
 

Läs också: Robert Gustafsson "Det måste vara spännande på riktigt"

 
Blir du sugen på att ge nya "Ture Sventon" en chans i december? Kommentera gärna nedan!
| 25 september 2019 11:20 |