Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 november 2012 | 22:45

Han kan regissera "Star Wars: Episode VII"

Matthew Vaughn sägs vara förstahandsvalet till att styra vidare rymdsagan.

Efter förra veckans stora nyhet om en tredje Stjärnornas krig-trilogi, har det spekulerats vilt i vem som ska ta över rodret när George Lucas nu drar sig tillbaka. Collider tror sig ha svaret - ingen mindre än Matthew Vaughn ligger bra till, skriver sajten.

Regissören bakom filmer som "Stardust", "Kick-Ass" och "X-Men: First Class" lämnade nyligen X-Men-uppföljaren, och anledningen till det är just Star Wars, enligt nya källor.

Innan Kathleen Kennedy bekräftat regissörsvalet ska det här tas som bara ett rykte, men det är ett rykte vi ställer oss bakom. Vaughn har på kort tid visat sig vara en kompetent regissör när det kommer till action, äventyr och humor, alla de ingredienser som Star Wars-filmerna behöver. Även om vi inte hade tackat nej till att se übernörden Zack Snyder i registolen...

"Star Wars: Episode VII" blir den första av tre nya filmer som fortsätter på galaxäventyret som George Lucas drog igång för över 30 år sedan. Även om han själv inte längre är delaktig i valet av regissör, kommer Lucas att fungera som kreativ rådgivare och har skrivit utförliga utkast för de nya historierna.

Vad tycker du om Matthew Vaughn som regissör till "Star Wars: Episode VII"? Vem hade du hellre sett? Kommentera nedan.

| 5 november 2012 22:45 |