Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 januari 2018 | 09:15

"Halloween"-uppföljaren är under inspelning

Fyra nya skådespelare ansluter sig till skräckfilmen, som får biopremiär i oktober.
Det blev en något försenad inspelningsstart, men sedan helgen rullar kamerorna på nya "Halloween".

Fyra nya skådespelare har klivit ombord för att göra Jamie Lee Curtis sällskap: de är Virginia Gardner ("Marvel’s Runaways"), Miles Robbins ("My Friend Dahmer"), Dylan Arnold ("Laggies") och Drew Scheid ("Stranger Things").

Relativt okända Andi Matichak (bilden nedan) har fått rollen som Laurie Strodes barnbarn, och de fyra unga talangerna får spela hennes vänner. Filmen kan med andra ord följa ett tonårsgäng, även om Curtis ikoniska karaktär Laurie från "Alla helgons blodiga natt" (1978) återvänder fyrtio år senare.
 
 
Danny McBride har skrivit manus tillsammans med filmens regissör David Gordon Green. Duon är kända för skruvade komedier som "Pineapple Express", men de har lovat i intervjuer att försöka upprepa John Carpenters och originalfilmens känsla och ton:

- Originalet är spänning fullt ut. Laurie Strode vet inte ens om att Michael Myers existerar förrän i de allra sista minuterna. För det mesta sitter man på helspänn inför vad som ska hända. Vi försöker hitta tillbaks till den spänningen, och inte bara köra på gore och ultravåld som så många andra skräckfilmer lutar sig mot.
 
Det är sen tidigare klart att den nya filmen stryker ett streck över händelserna i alla tidigare uppföljare.
 
- Vi ignorerar alla filmer förutom den första. Det är en fortsättning men i en annan slags verklighet. Det är lite som om första "Halloween" hade slutat lite annorlunda, berättar McBride.

"Halloween" får svensk biopremiär 19 oktober, och är en av 13 skräckfilmer vi ser fram emot under 2018.
| 16 januari 2018 09:15 |