Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2023 | 06:30

Guillermo del Toro berättar mer om Star Wars-filmen som aldrig blev av

Filmskaparen bekräftar: arbetade på en skrotad Star Wars-film om Jabba the Hutt.
En ”Star Wars”-film i regi av visionären Guillermo del Toro? Det kunde ha blivit verklighet.
 
Bara nyligen fick vi höra ryktesvägen om att mannen bakom ”Pans labyrint” och ”Hellboy” fick prova på äventyr i en galax långt, långt borta. Tyvärr rann det ut i sanden - ”det pågick mycket bakom kulisserna hos Lucasfilm på den tiden”, berättade manusförfattaren David S. Goyer i en intervju.
 
Under helgen fick filmskaparen själv berätta mer under ett bioevent, skriver Hollywood Reporter. Där bekräftade del Toro att hans film skulle ha fokuserat på den skurkaktiga varelsen vi känner som Jabba the Hutt:
 
- Vi skulle ha berättat om Jabba the Hutts uppgång och fall, och jag var så lycklig. Vi gjorde en massa saker, men det är inte min franchise och inte mina pengar. Så blev ett av de 30 manus som försvinner iväg. Ibland blir jag bitter, ibland inte. Jag säger alltid till mitt team: "Bra övning. Vi har designat en fantastisk värld. Vi designade otroliga saker. Vi har lärt oss."
 
 
Guillermo del Toro borde vara van. Han har tidigare berättat om en stor mängd ofilmade manus som ligger i byrålådan och samlar damm. Och även om Lucasfilm skrotade hans Star Wars-projekt så tar han det hela med ro.
 
- Man kan inte vara otacksam i livet. Man lär sig alltid något. Jag litar på universum, säger regissören.
 
Guillermo del Toro har istället fått förverkliga en rad andra drömnprojekt på senare år, som dramathrillern "Nightmare Alley" och stop motion-animerade "Pinocchio". Hans nästa film blir också stop motion: det är dags för en nytolkning av skräckhistorien om Frankenstein.
| 9 oktober 2023 06:30 |