Film

Skribent

Alexander Svensson

7 oktober 2023 | 19:00

Christoph Waltz ansluter till Guillermo del Toros "Frankenstein"

En ambitiös filmatisering av Frankenstein är nästa för Guillermo del Toro, och nu har han avslöjat att ingen mindre än tvåfaldige Oscarsvinnaren Christoph Waltz ska medverka i filmen.
Guillermo del Toro har länge velat göra en adaption av Mary Shelleys klassiska bok Frankenstein, och nu är han nästan redo för inspelning. I en Q&A på ett event ordnat av Collider har han avslöjat att filmen ska börja spela in i februari, och att ingen mindre än Christoph Waltz har en av rollerna.
 
- Jag gör Frankenstein. Vi jobbar på det. Vi börjar spela in i februari, och det är en film jag velat göra i femtio år, sedan jag såg den första Frankenstein. Jag fick en uppenbarelse, och det är en film som kräver en mognad och verktyg som jag inte hade för tio år sedan. Nu är jag modig eller galen nog, eller nåt, och vi ska ta oss an det. Det är Oscar Isaac, Andrew Garfield, Christoph Waltz, Mia Goth, och vi jobbar på det.
 
Att del Toro rollsatt Isaac, Garfield och Goth är känt sedan tidigare, men nu har alltså även Christoph Waltz, känd för sina Oscarsbelönade roller i Tarantinos “Inglorious Basterds” och “Django Unchained”, anslutit. Det är onekligen en spännande rollista som del Toro satt ihop.
 
“Frankenstein” kommer inte bara att regisseras av del Toro, utan han har även skrivit manuset. Den görs i samarbete med Netflix, som del Toro bland annat gjort “Pinocchio” för tidigare.
 
Se del Toro berätta om sina planer för allas vår älskade Frankenstein här nedan:
 
| 7 oktober 2023 19:00 |